Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Ινδονησία: Τεστ «παρθενίας» πριν την... αστυνομία (video)

Newsbomb

Σύμφωνα με το Διεθνές Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων οι γυναίκες στην Ινδονησία εξακολουθούν να υφίστανται εξευτελιστικές πρακτικές προκειμένου να προσληφθούν.


Οι γυναίκες που ελπίζουν να ενταχθούν στην αστυνομική δύναμη της Ινδονησίας αναγκάζονται να υποβληθούν σε τεστ παρθενίας, γνωστό στους κύκλους της αστυνομίας και ως «δύο δάχτυλα», μια πρακτική που αφήνει τις γυναίκες με έντονα ψυχικά τραύματα, ταπεινωμένες και με έντονο πόνο.

Η δοκιμή αυτή περιλαμβάνεται στις προϋποθέσεις γπροκειμένου να εισέλθουν στο εργατικό δυναμικό της αστυνομίας. Είναι μάλιστα υποχρεωμένες να συμπληρώσουν έντυπο με τον τίτλο «μαιευτική και γυναικολογία».

Οι γυναίκες δεν θα πρέπει να παντρευτούν μέχρι να ενταχθούν στην αστυνομία. Μάλιστα ακόμα και στην επίσημη ιστοσελίδα της κρατικής υπηρεσίας, αναφέρεται ο απαράβατος κανόνας: «οι γυναίκες να μείνουν παρθένες μέχρι την εισαγωγή τους στο Σώμα.»

Βέβαια, μπορεί να υπάρχουν και γυναίκες που «απέτυχαν» στο τεστ. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα προσληφθούν, όμως η διαδικασία του τεστ είναι επίπονη και τα σημάδια που αφήνει, βαθιά.

Αν και το προγαμιαίο σεξ είναι πολύ κοινό στην Ινδονησία, εντούτοις, όποια γυναίκα είναι παρθένα, επαινείται ιδιαίτερα.