ΚΟΣΜΟΣ

Αμπάς: Όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά μετά τη δολοφονία

Κάθε ενδεχόμενο είναι ανοικτό σε ό,τι αφορά στον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσει η Παλαιστινιακή Αρχή, μετά τη δολοφονία Παλαιστίνιου αξιωματούχου από Ισραηλινούς στρατιώτες κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στη Δυτική Όχθη.

«Όλα είναι ανοιχτά», τόνισε ο Αμπάς κατά την έναρξη έκτακτης συνεδρίασης των Παλαιστινίων ηγετών στη Ραμάλα προκειμένου να συζητήσουν τα μέτρα που θα λάβει η Παλαιστινιακή Αρχή μετά τον θάνατο του Ζίαντ Αμπού Έιν.

Ορισμένοι από τους συμμετέχοντες στη συνεδρίαση αυτή αναμένεται να ζητήσουν τον τερματισμό της συνεργασίας στον τομέα της ασφαλείας με το Ισραήλ, είχε αναφέρει νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο μία πηγή προσκείμενη στην παλαιστινιακή κυβέρνηση.

Από την πλευρά του Ισραήλ, ο υπουργός Άμυνας της χώρας Μοσέ Γιαλόν εξέφρασε σήμερα τη λύπη του μετά τον θάνατο του Παλαιστινίου υπουργού και ανακοίνωσε την έναρξη μίας έρευνας.
«Ο ισραηλινός στρατός διεξάγει έρευνα για το περιστατικό κατά το οποίο ο Ζίαντ Αμπού Έιν απεβίωσε», σημείωσε ο υπουργός σε ένα δελτίο τύπου. «Λυπούμαστε για τον θάνατό του» τόνισε.

Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι Μουν ζήτησε σήμερα από το Ισραήλ να διεξάγει μία «ταχεία και διαφανή έρευνα σχετικά με τις συνθήκες του βίαιου θανάτου» του Ζίαντ Αμπού Έιν.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του, Στεφάν Ντουζαρίτς, ο Μπαν «καλεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να επιδείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν το ενδεχόμενο μίας κλιμάκωσης» της βίας.

Ο ίδιος άλλωστε εξέφρασε «τη βαθιά του λύπη» για τον θάνατο του Παλαιστίνιου αξιωματούχου και απηύθυνε τα συλλυπητήρια του στην οικογένειά του, τις παλαιστινιακές Αρχές και τον παλαιστινιακό λαό.

Νωρίτερα η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε τη διεξαγωγή μιας «άμεσης» και «ανεξάρτητης» έρευνας για τις συνθήκες του θανάτου του Έιν.
«Οι πληροφορίες σχετικά με την χρήση υπέρμετρης βίας από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας είναι πολύ ανησυχητικές» επισήμανε σε ένα δελτίο τύπου η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.

«Απευθύνω έκκληση τη διεξαγωγή μιας άμεσης και ανεξάρτητης έρευνας για τον θάνατο του υπουργού Αμπού Έιν», προσέθεσε η ίδια.

Η ημερήσια ενημέρωσή σου

NEWSBOMB NEWSLETTER

Gossip-tv.gr Onsports.gr Queen.gr Astrology.gr Mothersblog.gr Onmed.gr Ratpack.gr i-Ellada.gr
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2012-2021 Newsbomb.gr - All rights reserved
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ