Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος σε εργοτάξιο: Εργάτης έκοψε καλώδιο 11.000 βολτ! (video)

Newsbomb

Με κάποιον από πολύ… ψηλά μίλησαν δύο εργάτες στο κτίριο της βρετανικής Βουλής των Λόρδων στο κεντρικό Λονδίνο, καθώς ο ένας από αυτούς τρύπησε καλώδιο 11.000 βολτ, φλερτάροντας με το… ψήσιμο!


Και μπορεί ο 24χρονος σήμερα χειριστής του κομπρεσέρ να υπέστη εκτεταμένα εγκαύματα σε όλο του σχεδόν το σώμα και το πρόσωπο, ενώ νοσηλεύτηκε για έναν περίπου μήνα μετά το ανατριχιαστικό ατύχημα που συνέβη το 2013, ωστόσο πρέπει να αισθάνεται τυχερός, όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς από τις εικόνες που κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας, για το γεγονός ότι το τρυπάνι δεν ήταν το τελευταίο πράγμα που έπιασε στα χέρια του.

Από την άλλη, ο 63χρονος τότε συνάδελφός του, που βρισκόταν κοντά, όχι μόνο υπέστη επίσης σοβαρά εγκαύματα, αλλά χρειάστηκε να ακολουθήσει θεραπεία προκειμένου να καταπολεμήσει το μετατραυματικό στρες, το οποίο δεν του επέτρεψε να εργαστεί ξανά.

Η κατασκευαστική Bellmoor Construction Limited, η οποία ήταν ανάδοχος του έργου, παραδέχθηκε πάντως στο δικαστήριο την ενοχή της, ενώ της επιβλήθηκε (μόλις πρόσφατα) πρόστιμο 90.000 βρετανικών λιρών επειδή παραβίασε τους κανόνες ασφαλείας, προκαλώντας ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα.