Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Πήγε η ψυχή του και ήρθε! Σκιέρ είδε ξαφνικά μπροστά του μια σπάνια λεοπάρδαλη! (video)

Newsbomb

Μια αναπάντεχη και μάλλον ανεπιθύμητη (για τους περισσότερους) συνάντηση με μία σπάνια λεοπάρδαλη του χιονιού είχε ένας σκιέρ σε βουνό της Ινδίας.

Ο Αμερικανός Dave Marchi κατέβαινε την πλαγιά Gulmarg του Κασμίρ, όταν παραλίγο να πέσει πάνω στο τέλεια καμουφλαρισμένο με το τοπίο άγριο αιλουροειδές.

Για καλή του τύχη ωστόσο, το ίδιο ξαφνιάστηκε και η εντυπωσιακή λεοπάρδαλη, η οποία αποφάσισε να μην τον… δοκιμάσει, αλλά να φύγει μακριά (αφού το επεξεργάστηκε πάντως).

Και για καλή τύχη των χρηστών του διαδικτύου, ο Owen Lansbury – ένας από τους πέντε σκιέρ που είχαν προσλάβει ως ξεναγό τον Marchi - απαθανάτισε το πρωτοφανές περιστατικό.

«Σταμάτησε και μας κοιτούσε για περίπου ένα λεπτό. Τρομοκρατηθήκαμε, αλλά ευτυχώς έβγαλε ένα βρυχηθμό και μετά εξαφανίστηκε στο δάσος», εκμυστηρεύτηκε, συμπληρώνοντας: «Φοβηθήκαμε, αλλά ήταν εκπληκτική εμπειρία».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η λεοπάρδαλη του χιονιού είναι είδος προς εξαφάνιση, ενώ πιστεύεται πως αυτή τη στιγμή ζουν από το Νεπάλ ως το Καζακστάν και από την Κίνα ως τη Μογγολία 4.080 με 6.590. Ο πληθυσμός τους ωστόσο μειώνεται δραματικά.