Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο σοκ: Ισραηλινός αστυνομικός ρίχνει Παλαιστίνιο από αναπηρικό καροτσάκι

Newsbomb

Θύελλα αντιδράσεων, αποτροπιασμό και κατακραυγή έχει προκαλέσει βίντεο στο οποίος ένας Ισραηλινός αστυνομικός φαίνεται να ρίχνει στο έδαφος έναν Παλαιστίνιο αναποδογυρίζοντας το αναπηρικό αμαξίδιό του, καθώς εκείνος προσπαθούσε να προσεγγίσει μία νεαρή Παλαιστίνια, που φέρεται να είχε επιτεθεί εναντίον Ισραηλινών και κειτόταν αιμόφυρτη στο έδαφος στη Χεβρώνα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Το πρωτοφανές περιστατικό μαγνητοσκοπήθηκε χθες (14/2) Κυριακή από έναν ακτιβιστή, ο οποίος συχνά καταγράφει επιθέσεις που διαπράττουν οι έποικοι ή βιαιοπραγίες των Ισραηλινών στρατιωτών, ενώ οι ισραηλινές αρχές αρκέστηκαν να ανακοινώσουν, από την πλευρά τους, ότι θα διεξαγάγουν σχετικά έρευνα.

Στο βίντεο φαίνεται ένας Παλαιστίνιος, ο οποίος κάθεται σε ένα αναπηρικό αμαξίδιο, να κατευθύνεται προς τους Ισραηλινούς αστυνομικούς που έχουν περικυκλώσει μια νεαρή γυναίκα, τραυματισμένη στο έδαφος, αφού φέρεται να αποπειράθηκε να τους επιτεθεί με μαχαίρι.

Ένας εκ των αστυνομικών αρπάζει το αναπηρικό αμαξίδιο και το αναποδογυρίζει, με αποτέλεσμα ο άτυχος άνδρας να πέφτει με δύναμη στο έδαφος.

Καθώς κάποιος άλλος νεαρός άνδρας προσπαθεί να προσεγγίσει το σημείο, ένας άλλος αστυνομικός, ενώ τον σημαδεύει με το όπλο, τον απωθεί βίαια με μια κλωτσιά. Κατόπιν ένας τρίτος αστυνομικός διαλύει, κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, το πλήθος των αυτοπτών μαρτύρων που έχει συγκεντρωθεί.

Μια εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Δικαιοσύνης του Ισραήλ επιβεβαιώνει μάλιστα ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα αναφορικά με την υπόθεση αυτή».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ υποστήριξε ότι η αστυνομία «απώθησε το πλήθος χρησιμοποιώντας μη φονικά μέσα, ενώ ο άνδρας στο αναπηρικό αμαξίδιο ήταν μεταξύ των συγκεντρωμένων».

Την ίδια ώρα, στο Διαδίκτυο, Παλαιστίνιοι χρήστες καταγγέλλουν την «αγριότητα και τη δειλία της (ισραηλινής) κατοχής».

Κάποιοι άλλοι καταφέρονται εναντίον των παλαιστινιακών αρχών που επιδεικνύουν παθητικότητα και θέτουν το ερώτημα: «Πού βρίσκονται οι Παλαιστίνιοι κυβερνώντες;».

Το βίντεο πάντως προκάλεσε διπλό σοκ στους Παλαιστίνιους, καθώς νωρίτερα δείχνει μια 20χρονη Παλαιστίνια να κείτεται αιμόφυρτη στις ρόδες ενός Ισραηλινού τζιπ, ενώ οι Ισραηλινοί δεν επιτρέπουν στους Παλαιστίνιους να την προσεγγίσουν.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσαν μάλιστα ότι στα παλαιστινιακά ασθενοφόρα επίσης δεν επιτράπηκε η πρόσβαση στο σημείο.

Σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία, η Γιασμίν αλ Ζαρού αποπειράθηκε να επιτεθεί με μαχαίρι εναντίον ενός Ισραηλινού αστυνομικού που βρισκόταν μπροστά από τον Τάφο των Πατριαρχών.

Δέχθηκε τα πυρά των Ισραηλινών και διακομίστηκε σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, όπως γνωστοποίησε η αστυνομία.