Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Το βίντεο της φρίκης: Σκότωσαν τζάγκουαρ σε τελετή για τους Ολυμπιακούς του Ρίο!

Newsbomb

Θύελλα αντιδράσεων, τόσο από φιλοζωικές οργανώσεις, όσο και από απλό κόσμο σε ολόκληρο τον πλανήτη έχει προκαλέσει η δολοφονία (;) μιας τζάγκουαρ που συμμετείχε σε τελετή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Η Τζούμα ήταν η μασκότ σε λαμπαδηδρομία στην πόλη Μανάους της Βραζιλίας, ενώ ζούσε στο ζωολογικό κήπο που φιλοξενεί το στρατόπεδο όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση. Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, στο άτυχο αιλουροειδές είχαν χορηγηθεί ηρεμιστικά, ωστόσο εξακολουθούσε να είναι επιθετικό.

Κάποια στιγμή μάλιστα πλησίασε απειλητικά έναν στρατιώτη, ο οποίος δεν δίστασε να πυροβολήσει θανάσιμα το τζάγκουαρ.

Κάτι που προκάλεσε γενική κατακραυγή στο διαδίκτυο. Φιλοζωικές οργανώσεις από όλο τον κόσμο διαμαρτυρήθηκαν για τη θανάτωση του ζώου εκφράζοντας παράλληλα την απορία τους για τη συμμετοχή του τζάγκουαρ στην εκδήλωση, ενώ υπενθύμισαν τη θανάτωση του γορίλα Χαράμπε σε ζωολογικό κήπο του Σινσινάτι, καθώς και των κροκόδειλων στο πάρκο της Disney στο Ορλάντο, μετά τον τραγικό θάνατο ενός 2χρονου.

«Κάναμε λάθος που επιτρέψαμε η ολυμπιακή φλόγα, σύμβολο ειρήνης και ενότητας, να παρουσιαστεί δίπλα σε ένα αλυσοδεμένο άγριο ζώο», αναγκάστηκε μάλιστα να αναφέρει σε ανακοίνωσή της στο Facebook η Επιτροπή Διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι τα τζάγκουαρ είναι ένα είδος που απειλείται με εξαφάνιση, ενώ ήδη εξαφανίστηκαν από την Ουρουγουάη και το Ελ Σαλβαδόρ, σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης.

Η Τζούμα, χρησιμοποιήθηκε στην εκδήλωση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, επειδή προφανώς παραπέμπει στο κίτρινο τζάγκουαρ (καρτούν) με το όνομα «Ginga» που είναι η μασκότ της Ολυμπιακής ομάδας της Βραζιλίας…