Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Σοβαρά επεισόδια μετά τη δολοφονία του αστυνομικού στο Μιλγουόκι (vid)

Newsbomb

Η ένταση ενισχύθηκε και πάλι κατά τη νύχτα της Κυριακής (14/08/2016) καθώς ένας άνθρωπος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στη συνοικία του Μιλγουόκι όπου ο θάνατος ενός υπόπτου από σφαίρα αστυνομικού είχε δώσει την προηγούμενη νύκτα το έναυσμα για ταραχές και εμπρησμούς με αποτέλεσμα ο κυβερνήτης της Πολιτείας του Ουισκόνσιν να καλέσει την Εθνοφρουρά.

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr πλάνα από τα επεισόδια

Ενώ μικρές ομάδες διαδηλωτών συγκεντρώνονταν νωρίτερα για να συμμετάσχουν σε ειρηνικές αγρυπνίες, η αστυνομία του Μιλγουόκι ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ πως άρχισε να προσπαθεί να διαλύσει συγκεντρωμένους αφού ορισμένοι διαδηλωτές έριξαν πυροβολισμούς και αντικείμενα.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως διέσωσε ένα θύμα πυροβολισμού, το οποίο μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Δεν έγινε γνωστό αν το πρόσωπο αυτό ήταν διαδηλωτής, αστυνομικός ή περαστικός.

Περίπου 20 αστυνομικοί με ειδική εξάρτυση αντιμετώπισαν ένα πλήθος άνω των 100 διαδηλωτών σε μια τεταμένη αντιπαράθεση.

Τα επεισόδια ξέσπασαν μετά τον θάνατο του 23χρονου Σίλβιλ Σμιθ, ο οποίος πυροβολήθηκε το Σάββατο ενώ προσπαθουσε να διαφύγει από έναν αστυνομικό που τον είχε σταματήσει για τροχαίο έλεγχο.

Θέλοντας να καθησυχάσει την κοινότητα ότι η αστυνομια έδρασε μέσα στο πλαίσιο του νόμου, ο αρχηγός της Έντουαρντ Φλιν δήλωσε χθες Κυριακή ότι είδε το βίντεο από την κάμερα που έφερε στη στολή του ο αστυνομικός και αυτό δείχνει πως ο Σμιθ στράφηκε προς το μέρος του κρατώντας ένα όπλο, όταν ο αστυνομικός σταμάτησε το αυτοκίνητο του Σμιθ για τροχαίο έλεγχο.

Περίπου 200 άνθρωποι άναψαν κεριά και συγκεντρώθηκαν στο σημείο που πυροβολήθηκε ο Σμιθ.

Σε συνέντευξη Τύπου με τον δήμαρχο Τομ Μπάρετ, ο Φλιν δήλωσε πως ο αστυνομικός που έριξε τον μοιραίο πυροβολισμό είναι μαύρος ενώ τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως και ο Σμιθ ήταν μαύρος. Είπε ακόμη πως ο Σμιθ δεν έριξε το όπλο του, όπως του ζητήθηκε πριν πυροβοληθεί, και πως είχε βεβαρυμένο ποινικό μητρώο.

Αξιωματουχοι είχαν πει νωρίτερα πως έφερε ένα κλεμμένο όπλο γεμάτο με 23 σφαίρες όταν ο αστυνομικός τον σταμάτησε για τροχαίο έλεγχο λόγω αδιευκρίνιστης «ύποπτης δραστηριότητας».