ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΚΟΣΜΟΣ

Χάος στο Μεξικό: Νεκρός αστυνομικός σε επεισόδια για την αύξηση της τιμής της βενζίνης (videos)

Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε, 250 καταστήματα λεηλατήθηκαν και περισσότεροι από 500 άνθρωποι συνελήφθησαν στο Μεξικό, στις ταραχές που ξέσπασαν με αφορμή την αύξηση της τιμής της βενζίνης.

Εξαγριωμένοι Μεξικανοί από τη διψήφια αύξηση στις τιμές της βενζίνης, λεηλάτησαν καταστήματα κι έκλεισαν δρόμους στην πόλη του Μεξικού, ενώ έγιναν περισσότερες από 250 συλλήψεις εξαιτίας της κοινωνικής αναταραχής που προκαλεί η αύξηση του οικονομικού κόστους ζωής, στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής.

Ο αστυνομικός έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να εμποδίσει μια ληστεία σε ένα βενζινάδικο στην Πόλη του Μεξικού, κατά τη διάρκεια μιας από τις βίαιες διαδηλώσεις. «Ένας συνάδελφός του νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση αφού τραυματίστηκε σε άλλη περιοχή της πόλης», ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές της πρωτεύουσας.
Στην πρωτεύουσα καταγράφηκαν 29 ληστείες και βανδαλισμοί και 76 άνθρωποι συνελήφθησαν.

Στην Πολιτεία του Μεξικού, όπου σημειώθηκαν οι πιο βίαιες ταραχές, οι συλληφθέντες φτάνουν τους 430. Ο Μανουέλ Καρντόνα, ένας υπεύθυνος της εθνικής ομοσπονδίας εμπόρων, ζήτησε την παρέμβαση των ομοσπονδιακών δυνάμεων ή ακόμη και του στρατού, γιατί η κατάσταση «είναι εκτός ελέγχου» σε πολλές Πολιτείες.

Στην Πόλη του Μεξικού έχουν αναπτυχθεί 9.000 αστυνομικοί που υποστηρίζονται στο έργο τους από 13 ελικόπτερα και 20.000 κάμερες παρακολούθησης.

Η τιμή της βενζίνης αυξήθηκε κατά 20,1% και του ντίζελ κατά 16,5% από την 1η Ιανουαρίου. Ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο δικαιολόγησε την Τετάρτη αυτές της αυξήσεις χαρακτηρίζοντάς τις "υπεύθυνο μέτρο" λόγω της αύξησης της τιμής του πετρελαίου διεθνώς.

Ροή Ειδήσεων

BEST OF NETWORK

Η ημερήσια ενημέρωσή σου

NEWSBOMB NEWSLETTER