ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: «Ξεκλήρισαν» ολόκληρη οικογένεια που γιόρταζε τα Χριστούγεννα

Μεξικό: «Ξεκλήρισαν» ολόκληρη οικογένεια που γιόρταζε τα Χριστούγεννα

Επτά άνθρωποι, οι πέντε εκ των οποίων μέλη της ίδιας οικογένειας, που γιόρταζαν τα Χριστούγεννα δολοφονήθηκαν από ένοπλους άνδρες στην πολιτεία Γκερέρο, στο νότιο Μεξικό.

Στη συγκεκριμένη πόλη είναι συχνά τα βίαια εγκλήματα τα οποία συνδέονται με την έντονη παρουσία των εμπόρων ναρκωτικών στην περιοχή, έγινε γνωστό από την αστυνομία.

Οι δράστες άνοιξαν πυρ σε μια κατοικία στο χωριό Πουέντε ντελ Ρέι, στην περιοχή Ατογιάκ, με αποτέλεσμα να σκοτώσουν μία γυναίκα και έξι άνδρες ηλικίας 24 έως 54 ετών.

Επρόκειτο για τρία αδέλφια, τον πατέρα τους, τον θείο τους, όπως και δύο καλεσμένους της οικογένειας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η πολιτεία Γκερέρο, όπου παράγεται μεγάλη ποσότητα μαριχουάνας και παπαρούνας που προορίζεται για τις ΗΠΑ, είναι μια από τις πολιτείες του Μεξικού που πλήττεται περισσότερο από τη διαφθορά και τη βία μεταξύ των καρτέλ ναρκωτικών.

Σε αυτήν την πολιτεία 43 φοιτητές εξαφανίστηκαν τον Σεπτέμβριο του 2014, μια τραγωδία που προκάλεσε τον αποτροπιασμό στο εσωτερικό της χώρας αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Περισσότεροι από 170.000 άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί και περισσότεροι από 28.000 αγνοούνται στο Μεξικό από το 2006, όταν οι αρχές κήρυξαν τον πόλεμο κατά των εμπόρων ναρκωτικών, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.