Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία Προεδρικές Εκλογές: Η «Γενιά Πούτιν» στις κάλπες για πρώτη φορά

Newsbomb

Μια γενιά Ρώσων, στην οποία ανήκει και η 19χρονη Βλαντισλάβα Ιζαϊκίνα, έχει ζήσει σχεδόν όλη της τη ζωή με πρόεδρο τον Βλαντιμίρ Πούτιν και στις σημερινές προεδρικές εκλογές ψήφισε για πρώτη φορά.

Ο Πούτιν εξελέγη για πρώτη φορά πρόεδρος πριν από 18 χρόνια και επομένως οι σημερινές εκλογές ήταν η πρώτη φορά που κάποιος, ο οποίος έχει γεννηθεί περίπου όταν ανήλθε για πρώτη φορά ο Πούτιν στην εξουσία, έχει δικαίωμα να ψηφίσει. Το όριο ηλικίας για το δικαίωμα ψήφου στη Ρωσία είναι τα 18 χρόνια.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που ψήφισα γιατί θέλω να είμαι πολίτης της Ρωσικής Ομοσπονδίας με μια ενεργό πολιτική στάση», είπε η Βλαντισλάβα αφού ψήφισε στο Ελεκτρογκόρσκ, κοντά στη Μόσχα, συνοδευόμενη από τον παππού της Νικολάι Οσιπένκο.

01HEG06007MC045 11HD25008 21

«Μας δόθηκε ελευθερία, μας δόθηκε αυτή η ευκαιρία να επιλέξουμε τους εκπροσώπους μας...και θέλω να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία».

Η Βλαντισλάβα γεννήθηκε στην περιοχή της Μόσχας στις 24 Απριλίου 1999. Αργότερα εκείνη τη χρονιά, στις 31 Δεκεμβρίου, ο Πούτιν έγινε πρόεδρος της Ρωσίας και κυριαρχεί έκτοτε στην πολιτική σκηνή της χώρας. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα επανεκλεγεί με μεγάλη διαφορά.

9218486 16x9 2150x1210

Η Βλαντισλάβα αρνήθηκε να αποκαλύψει ποιόν ψήφισε. Ούτε στον παππού της δεν το αποκάλυψε. Είπε μόνο ότι επέλεξε κάποιον που θεωρεί ότι μπορεί να εγγυηθεί την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία για τη χώρα.

russia

«Σε μια τόσο δύσκολη διεθνή συγκυρία η εκλογή του προέδρου είναι ένα πολύ σοβαρό ερώτημα. Ο καθένας θα πρέπει να ψηφίσει το πρόσωπο το οποίο εμπιστεύεται».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters