Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Αποκαλυπτικό βίντεο ρίχνει «φως» στη δολοφονία του Στέφον Κλαρκ (ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΟ ΒΙΝΤΕΟ)

Newsbomb

Σήμερα (30/3) πρόκειται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της νεκροτομής του Στέφον Κλαρκ, του νεαρού Αφροαμερικανού τον οποίο πυροβόλησαν και σκότωσαν αστυνομικοί στο Σακραμέντο της Καλιφόρνιας της ώρα που βρισκόταν στην αυλή της γιαγιάς του, δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Στις 18 Μαρτίου αυτός ο 22χρονος Αφροαμερικανός σκοτώθηκε από δύο αστυνομικούς μέσα στον κήπο του σπιτιού του, σε μια φτωχή συνοικία του νότιου Σακραμέντο. Οι αστυνομικοί πίστευαν ότι κρατούσε όπλο, ενώ στην πραγματικότητα στα χέρια του είχε απλώς ένα κινητό τηλέφωνο.

Το νιοστό αυτό περιστατικό αστυνομικής βίας εναντίον Αφροαμερικανών έχει προκαλέσει την οργή της κοινότητας, η οποία έχει αυξήσει τις διαμαρτυρίες της.

Το βίντεο που δείχνει τη δολοφονία του Κλαρκ, πατέρα δύο παιδιών, το οποίο τραβήχτηκε από τις κάμερες που φέρουν οι αστυνομικοί, προκαλεί σοκ. Οι δύο αστυνομικοί πυροβόλησαν εναντίον του 20 φορές, προτού του ζητήσουν να σηκώσει τα χέρια του ψηλά.

Η αστυνομία είχε λάβει μια κλήση για κάποιον που έσπαγε τα τζάμια αυτοκινήτων. Πιστεύοντας ότι ο Κλαρκ ήταν ο δράστης, οι δύο αστυνομικοί άρχισαν να τον κυνηγούν με την υποστήριξη ενός ελικοπτέρου της αστυνομίας. Ο νεαρός άνδρας κατέφυγε στον κήπο της γιαγιάς του, όπου τον σκότωσαν.

Ο Μπεν Κραμπ, δικηγόρος της οικογένειας, και η νομική του ομάδα θα ανακοινώσουν σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) τα αποτελέσματα της νεκροτομής που διεξήχθη στη σωρό του Κλαρκ.

Χθες Πέμπτη τουλάχιστον 60 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του εισαγγελέα της κομητείας Σακραμένο κρατώντας πανό που έγραφαν «Δικαιοσύνη για τον Στέφον Κλάρκ».

Εξάλλου στη διάρκεια της κηδείας του νεαρού ο αιδεσιμότατος Αλ Σάρπτον, η ιστορική αυτή προσωπικότητα του κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα των Αφροαμερικανών, απευθύνθηκε στους συγκεντρωμένους.
«Θα αναγκάσουμε τον (Αμερικανό πρόεδρο) Ντόναλντ Τραμπ και όλο τον κόσμο να ασχοληθεί με το ζήτημα της αστυνομικής βίας», τόνισε.

Η επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε μία ημέρα αφού η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς δήλωσε ότι το περιστατικό αφορά την τοπική κοινότητα. Ο Σάρπτον επέκρινε τις δηλώσεις αυτές και εξήρε τους διαδηλωτές που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Πηγή: APE-MPE, Reuters