Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρή έκρηξη στη σχολή της αστυνομίας στην Μπογοτά - Τουλάχιστον εννέα νεκροί (Vid)

Newsbomb

Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε σήμερα (17 Ιανουαρίου) το πρωί την Μπογοτά, στην περιοχή κοντά στη σχολή της αστυνομίας, στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας της Κολομβίας, μετέδωσαν ΜΜΕ της χώρας.

Ο δήμαρχος της πόλης έκανε λόγο για τουλάχιστον 9 νεκρούς, σημειώνοντας ότι όπως φαίνεται πρόκειται για μια επίθεση με παγιδευμένο όχημα.

«Φαίνεται πως ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα εξερράγη στον περιβάλλοντα χώρο της Σχολής Στρατηγού Σανταντέρ. Υπάρχουν τουλάχιστον 4-5 νεκροί και περίπου 10 τραυματίες» είπε ο δήμαρχος της Μπογοτάς Ενρίκε Πεναλόζα σε τοπικά ΜΜΕ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στις πρώτες εικόνες που προβλήθηκαν από το τηλεοπτικό δίκτυο City TV, διακρίνονται ασθενοφόρα έξω από τη Σχολή.

Από την έκρηξη, στη Σχολή Στρατηγού Σανταντέρ, στα νότια προάστια της πόλης, έσπασαν τα τζάμια σε πολλά γειτονικά κτηρια. Το όχημα εισέβαλε με ταχύτητα στο προαύλιο της σχολής και στη συνέχεια εξερράγη.

Ο πρόεδρος Ιβάν Ντούκε χαρακτήρισε «άθλια τρομοκρατική επίθεση εναντίον της αστυνομίας μας» την ενέργεια αυτή και ανακοίνωσε ότι επιστρέφει εσπευσμένα στην πρωτεύουσα, από τη δυτική Κολομβία όπου συμμετείχε σε μια συνεδρίαση με αντικείμενο την ασφάλεια. Πρόσθεσε ότι έδωσε εντολή στις δυνάμεις ασφαλείας να εντοπίσουν τους δράστες και να τους οδηγήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης.

«Εμείς οι Κολομβιανοί απορρίπτουμε την τρομοκρατία και είμαστε ενωμένοι για να την αντιμετωπίσουμε. Η Κολομβία θρηνεί αλλά δεν υποκύπτει στη βία», πρόσθεσε ο Ντούκε. Από την πλευρά της η αντιπρόεδρος της χώρας Μάρτα Λουσία Ραμίρες έγραψε στο Twitter: «Βρισκόμαστε στο πλευρό των αστυνομικών μας»

Το υπουργείο Άμυνας δεν έχει διευκρινίσει αν τα θύματα είναι πολίτες ή αστυνομικοί.

Πολλοί συγγενείς σπουδαστών της ακαδημίας έσπευσαν στην περιοχή, κλαίγοντας, για να μάθουν πληροφορίες για τους δικούς τους ανθρώπους. Ένα ελικόπτερο της αστυνομίας πετούσε πάνω από το κτίριο ενώ τα ασθενοφόρα πηγαινοέρχονταν.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή.


Πηγή φωτογραφιών: Twitter