ΚΥΠΡΟΣ

«Ενθουσιασμένος» ο πρόεδρος της Noble Energy

«Ενθουσιασμένος» ο πρόεδρος της Noble Energy

«Ενθουσιασμένος» από την ανακάλυψη σημαντικών αποθεμάτων φυσικού αερίου στο κυπριακό οικόπεδο 12, δήλωσε ο πρόεδρος και πρώτος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρίας Noble Energy, Τσαρλς Ντ. Ντέιβιντσον.

Η αμερικανική εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση για τα αποτελέσματα της ερευνητικής γεώτρησης στην κυπριακή ΑΟΖ, στην οποία περιέχεται και η δήλωση του προέδρου.

«Αυτή είναι η πέμπτη στη σειρά ανακάλυψη φυσικού αερίου από τη Noble Energy και τους συνεταίρους μας στην ευρύτερη λεκάνη του Λεβιάθαν, με τα συνολικά ακαθάριστα υπολογιζόμενα αποθέματα των πέντε ανακαλύψεων μας να ξεπερνούν τα 33 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια. Η τελευταία ανακάλυψη στην Κύπρο τονίζει ακόμη περισσότερο την ποιότητα και παγκόσμια σημασία αυτής της λεκάνης», αναφέρει ο Ντέιβιντσον.

Προσθέτει, επίσης, ότι η Noble Energy προσβλέπει σε στενή συνεργασία με την κυπριακή κυβέρνηση για «την ανάπτυξη αυτής της ανακάλυψης με τρόπο που θα μεγιστοποιεί την αξία για όλους τους ενδιαφερόμενους».

Η Noble Energy λειτουργεί τη γεώτρηση κατέχοντας το 70% των μετοχών. Η Delek Drilling και η Avner Oil Exploration θα έχουν 15% η κάθε μια, νοουμένου ότι θα δοθεί η τελική έγκριση της κυπριακής Κυβέρνησης, συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.