ΚΥΠΡΟΣ

Παρουσίαση των ευρημάτων στην Κυπριακή ΑΟΖ από τη Noble

Παρουσίαση των ευρημάτων στην Κυπριακή ΑΟΖ από τη Noble

Η αμερικανική εταιρεία Noble Energy που πραγματοποιεί ερευνητικές γεωτρήσεις στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ, αναμένεται μέχρι το τέλος Ιανουαρίου να παρουσιάσει επισήμως τα ευρήματά της.

Η ανακοίνωση έγινε ύστερα από σύσκεψη στο προεδρικό μέγαρο της αρμόδιας Διυπουργικής Επιτροπής με την ομάδα των εμπειρογνωμόνων της κυπριακής κυβέρνησης για το φυσικό αέριο.

Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας, Πραξούλα Αντωνιάδου, η Κυπριακή κυβέρνηση έχει παραλάβει τα επίσημα και λεπτομερή στοιχεία της διερεύνησης της Noble στο οικόπεδο 12 και πρόσθεσε ότι αυτά θα δοθούν και στην ομάδα εμπειρογνωμόνων για να κάνει τη δική της συγκριτική ανάλυση.

Εντός του μήνα, είπε, θα είναι έτοιμο και το πρότυπο συμβόλαιο του δεύτερου γύρου αδειοδότησης για τα υπόλοιπα οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ, στη βάση του οποίου θα γίνει η εκδήλωση ενδιαφέροντος και στη συνέχεια η διαπραγμάτευση με τις ενδιαφερόμενες εταιρείες.

Επίσης, ομάδα εμπειρογνωμόνων η οποία ολοκληρώνει αύριο τον πρώτο κύκλο επαφών της με την κυβέρνηση και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, θα καταθέσει μια σειρά εισηγήσεων που αφορούν την αξιοποίηση των κοιτασμάτων.