ΚΥΠΡΟΣ

Α. Σαμαράς: Πάση θυσία να εκμεταλλευτούμε το φυσικό πλούτο

Α. Σαμαράς: Πάση θυσία να εκμεταλλευτούμε το φυσικό πλούτο

Στην ανάγκη κεφαλαιοποίησης του φυσικού πλούτου αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντησή του με την Κύπρια υπουργό Εμπορίου, κ. Αντωνιάδου.

«Στόχος και σκοπός για την Ελλάδα πρέπει να είναι η δυνατότητα κεφαλαιοποίησης του φυσικού πλούτου - του φυσικού αερίου - που υπάρχει στις ελληνικές θάλασσες», τόνισε ο κ. Σαμαράς, αμέσως μετά τη συνάντηση προσθέτοντας ότι ιδιαίτερα σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, θα πρέπει «πάση θυσία να τον εκμεταλλευτούμε».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε «σε βάθος εξειδικευμένη ανάλυση από την κ. υπουργό και τους συνεργάτες της» γύρω από το θέμα του φυσικού αερίου, κάτι που όπως είπε ο κ. Σαμαράς, του έδωσε την ευκαιρία να αντιληφθεί πολλά συγκεκριμένα πράγματα, ενώ προσέθεσε ότι στο μέλλον θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την κύπρια υπουργό.

Από την πλευρά της, η κ. Αντωνιάδου αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον ξένων εταιρειών, στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου αδειοδοτήσεων για έρευνες και εκμετάλλευση σε τεμάχια της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου.

Μετά τη δημοσίευση της πρόσκλησης στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Πρότυπου Συμβολαίου Αναλογικού Καταμερισμού στην ιστοσελίδα του υπουργείου, άρχισαν ήδη να υποβάλλονται διευκρινιστικές ερωτήσεις από ενδιαφερόμενες εταιρείες, διευκρίνισε η υπουργός.