ΚΥΠΡΟΣ

Αναστασιάδης για Κυπριακό: Καμία ανοχή στη δημιουργία νέων τετελεσμένων

Αναστασιάδης για Κυπριακό: Καμία ανοχή στη δημιουργία νέων τετελεσμένων

Την απογοήτευσή του για τα αποτελέσματα της πενταμερούς συνάντησης για το Κυπριακό στη Γενεύη εξέφρασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τη στάση της τουρκοκυπριακής πλευράς που κατευθύνεται από το καθεστώς Ερντογάν. 

«Ενδεχόμενη προσπάθεια δημιουργίας νέων τετελεσμένων από πλευράς Τουρκίας θα είναι λόγος μη συμμετοχής μου σε μελλοντικές προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών», τόνισε ο Νίκος Αναστασιάδης, έπειτα από την ολοκλήρωση των εργασιών της πενταμερούς συνόδου της Γενεύης για το Κυπριακό.

Σε δηλώσεις του, ο Κύπριος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι «θα συνεχίσουμε με την ίδια συνέπεια να εργαζόμαστε ώστε να βρεθεί λύση που θα επανενώνει την πατρίδα μας στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας», ενώ ευχαρίστησε τον Έλληνα και τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών.

Ο κ. Αναστασιάδης υπογράμμισε ότι η τουρκική πρόταση για λύση δύο κρατών αποτελεί παραβίαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτή.

Ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Δένδιας ανέφερε ότι δεν βρέθηκε κοινό έδαφος λόγω της στάσης της τουρκοκυπριακής πλευράς.

Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ τόνισε ότι δεν θα κάνει πίσω στην πρόταση για λύση δύο κρατών, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε από την πλευρά του ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν κατέθεσαν κάποια πρόταση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αυτός είναι ο λόγος που απαγορεύτηκε η μουσική στην εστίαση

Ροή Ειδήσεων