ΚΥΠΡΟΣ

Το πάει στα άκρα η Τουρκία: Η ΕΕ ξεχνάει την αλήθεια σχετικά με την Κύπρο - Νέα πυρά στην Ελλάδα

Το πάει στα άκρα η Τουρκία: Η ΕΕ ξεχνάει την αλήθεια σχετικά με την Κύπρο - Νέα πυρά στην Ελλάδα

Επιθετική δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, προς απάντηση των δηλώσεων του ύπατου εκπροσώπου της ΕΕ, Ζοσέπ Μπορέλ, σχετικά με τις προκλήσεις στην Κύπρο από πλευράς Άγκυρας και ψευδοκράτους.

Η Τουρκία, επί της ουσίας, με τη συγκεκριμένη δήλωση – ανακοίνωση από το υπουργείο Εξωτερικών, κατηγορεί την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι έχει… τσακωθεί με την αλήθεια σε ό,τι αφορά το Κυπριακό ζήτημα.

«Είναι μια νέα απόδειξη πως η ΕΕ έχει αποσυνδεθεί με την αλήθεια σχετικά με την Κύπρο», αναφέρει ο Τανζού Μπιλγκίτς, εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ. «Αυτή η δήλωση, που έγινε αποκλειστικά για χάρη της αλληλεγγύης της ΕΕ και είναι άκυρη για εμάς, καθιστά την ΕΕ εκπρόσωπο και υποστηρικτή της ελληνοκυπριακής διοίκησης της Κύπρου και της Ελλάδας, η οποία καταχράται το δικαίωμα αρνησικυρίας τους στην ΕΕ. Με αυτή τη στάση της η ΕΕ, δεν μπορεί να διαδραματίσει θετικό ρόλο στην επίλυση του Κυπριακού», προσθέτει.

«Υποστηρίζουμε πλήρως τις αποφάσεις που έλαβαν οι αρχές της ΤΔΒΚ για τα Βαρώσια. Αυτές οι αποφάσεις στοχεύουν στην προστασία των δικαιωμάτων των ιδιοκτητών ιδιοκτησίας στο Βαρώσι», τονίζει ο εκπρόσωπος του υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

«Όπως δήλωσε ο Πρόεδρός μας, αυτές οι αποφάσεις δεν θα δημιουργήσουν νέα παράπονα, αλλά θα εξαλείψουν τα παλιά παράπονα. Με την ευκαιρία αυτή, καλούμε την ΕΕ να δει για άλλη μια φορά τις πραγματικότητες στο νησί και να τερματίσει την πολιτική της να αγνοεί τους Τουρκοκύπριους και τα κατοχυρωμένα δικαιώματά τους», καταλήγει η δήλωση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

ΕΜΑ: Έκτακτη συνεδρίαση για αξιολόγηση του εμβολίου της Moderna για χρήση σε παιδιά 12-18 ετών