ΚΥΠΡΟΣ

Αναστασιάδης για επέτειο Κυπριακής Ανεξαρτησίας: Από μια φτωχή αποικία, σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος

Νίκος Αναστασιάδης
Ο κ. Αναστασιάδης συνεχάρη την Εθνική Φρουρά και "τις προσπάθειες που καταβάλλονται για να ενισχυθεί η αποτρεπτική μας δύναμη"
ALPHA CYPRUS

Tο δικό του μήνυμα έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, κατά την ομιλία του μετά την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση για την 61η επέτειο από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας πως "Γιορτάζουμε σήμερα την 61η επέτειο από την εγκαθίδρυση της ΚΔ. Ενός κράτους που δημιουργήθηκε σαν αποτέλεσμα του αγώνος για αποτίναξη του αποικιακού ζυγού. Τιμή και δόξα σε όσους έδωσαν τη ζωή τους και υπερασπίστηκαν την κυριαρχία και ακεραιότητα όταν χρειάστηκε και κατά την τουρκική εισβολή του 1974. Είναι καλά γνωστό ότι 61 χρόνια περάσαμε δοκιμασίες, ξεκινήσαμε από μια φτωχή αποικία για να είμαστε σήμερα ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος με δομές με θεσμούς διεθνείς σχέσεις."

Ο ΠτΔ έστειλε μήνυμα και προς τους τ/κ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι εύχεται "να συνειδητοποιήσουν το συντομότερο τον δύσκολο δρόμο που τους επέλεξε να ακολουθήσουν, όχι η δική τους βούληση αλλά η βούληση όσων θέλουν να μετατρέψουν την ΚΔ σε τουρκικό προτεκτοράτο."

Ο κ. Αναστασιάδης συνεχάρη επίσης την Εθνική Φρουρά και "τις προσπάθειες που καταβάλλονται για να ενισχυθεί η αποτρεπτική μας δύναμη."

Τέλος, ευχήθηκε χρόνια πολλά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι εύχεται σύντομα να είμαστε σε θέση να γιορτάζουμε απαλλαγμένοι από την κατοχή και την επιβουλή που καταγράφεται από την Τουρκία.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης ανέφερε πως "η Εθνική Φρουρά είναι σε πορεία συνεχούς αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού για να φέρει σε πέρας την αποστολή της για υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας. Χαιρετίζω την πρόσφατη αμυντική συμφωνία Ελλάδας και Γαλλίας, ένα σημαντικό μήνυμα για την ασφάλεια και ευημερία της Ανατολικής Μεσογείου."

Ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σημείωσε πως "θα συνεχίσουμε και θα εμβαθύνουμε τη διμερή αμυντική συνεργασία μας που βασίζεται στην αδελφική και στρατηγική σχέση μας για αντιμετώπιση κάθε πρόκλησης και απειλής".

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πώς έγινε το τροχαίο-σοκ στον Κηφισό: Το αυτοκίνητο... απογειώθηκε και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα

Ζωή Παπαδοπούλου: Δύσκολες ώρες για την τραγουδίστρια - Προχώρησε σε αναγκαστική διακοπή κύησης

Μεγάλη αναταραχή, υπέροχη κατάσταση: Φρεγάτες, Rafale και βάσει