ΚΥΠΡΟΣ

Μυστήριο στην Κύπρο με την κλοπή σορού γυναίκας από τάφο - Συνδέεται με μάρτυρα υπό προστασία;

Μυστήριο στην Κύπρο με την κλοπή σορού γυναίκας από τάφο - Συνδέεται με μάρτυρα υπό προστασία;
Οι δράστες έριξαν ασβέστη στον τάφο μετά την εκτέλεση του αποτρόπαιου έργου τους, σε μια προσπάθεια να καλύψουν αποτυπώματα και ίχνη
ALPHA CYPRUS

Η σορός ανήκει στην μητέρα μάρτυρα κατηγορίας σε πολύκροτη υπόθεση ναρκωτικών.

Mε εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες και εξετάσεις των Αρχών στο Καθολικό Κοιμητήριο Μαρωνιτών στην περιοχή της Ανθούπολης, αναφορικά με την μακάβρια υπόθεση κλοπής σορού γυναίκας από τάφο, η οποία διαπιστώθηκε χθες το μεσημέρι από επισκέπτες και καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από λειτουργό του Κοιμητηρίου.

Oι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου διενεργούν αυτοψία στη σκηνή με τη συνδρομή ανθρωπολόγου, προκειμένου να διαπιστώσουν τι ακριβώς ελλείπει από τον συλημένο τάφο της γυναίκας, που απεβίωσε πριν από τέσσερα χρόνια

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες μελών του ΤΑΕ Λευκωσίας, της ΥΠΕΓΕ και της Κυπριακής Υπηρεσίας Πληροφοριών στη σκηνή που διήρκησαν μέχρι αργά χθες το βράδυ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι δράστες ή ο δράστης έριξαν ασβέστη στον τάφο μετά την εκτέλεση του αποτρόπαιου έργου τους, σε μια προσπάθεια να καλύψουν αποτυπώματα και ίχνη.

Την ίδια ώρα, φαίνεται ότι ο τάφος σκάφτηκε σε βάθος δύο σχεδόν μέτρων και από τις πρώτες ενδείξεις ελλείπουν οστά από τη σορό της γυναίκας.

Οι εξετάσεις των Αρχών εκτείνονται σε απόσταση χιλιομέτρων από το Κοιμητήριο, που βρίσκεται σε απομονωμένη περιοχή, στην οποία δεν υπάρχουν εγκατεστημένα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης που ενδεχομένως να συνδράμουν στις έρευνες.

Ωστόσο, τα μέλη της Αστυνομίας αναζητούν στοιχεία και τεκμήρια από κάμερες στον δρόμο Ανθούπολης-Κοκκινοτριμιθιάς που να κατέγραψαν τυχόν ύποπτες κινήσεις.

Είχε συλληφθεί το 2019 μετά τον εντοπισμό δεκαπέντε κιλών κοκαϊνης στην περιοχή της Λακατάμιας, είχε καταδικαστεί από δικαστήριο σε ποινή φυλάκισης και είχε τεθεί στο Πρόγραμμα Προστασίας Μαρτύρων.

Πληροφορίες του Alpha Κύπρου, αναφέρουν ότι η δικαστική διαδικασία για την οποία θα κατέθετε ο μάρτυρας κατηγορίας εναντίον γνωστού προσώπου στις Αρχές ήταν ορισμένη για τη Δευτέρα και αναβλήθηκε κατόπιν αιτήματος της υπεράσπισης του κατηγορουμένου.

Το επικρατέστερο σενάριο που διερευνούν οι Αρχές είναι αυτό του εκβιασμού, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να υπάρχει επιβεβαίωση.

Από τα γραφεία του ΤΑΕ Λευκωσίας έχουν περάσει μέχρι στιγμής αρκετά πρόσωπα για ανάκριση, χωρίς να προκύψει οτιδήποτε εναντίον οποιουδήποτε, ενώ η λήψη καταθέσεων θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Αντρέου ανέφερε στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ότι "ναι, μεν υπάρχει μια κατεύθυνση όμως δεν θα ήταν φρόνιμο εκ μέρους των Αρχών να προχωρήσουν σε οποιεσδήποτε διαπιστώσεις, χωρίς να εξακριβωθούν τα πραγματικά δεδομένα".

Πρόσθεσε μάλιστα ότι αναζητείται μαρτυρία για να μπορέσουν οι Αρχές να φτάσουν στα ίχνη του δράστη ή των δραστών.

Τι λέει ο Αρχηγός της αστυνομίας

Για έγκλημα που προσβάλλει τη μνήμη της θανούσας, έκανε λόγο ο Αρχηγός Αστυνομίας, σχολιάζοντας την σοκαριστική υπόθεση με τα οστά γυναίκας στο κοιμητήριο των Μαρωνιτών στους Αγίους Τριμιθιάς.

«Πρόκειται για ένα έγκλημα που πέραν της ποινικής πτυχής που υπέχει, είναι ένα έγκλημα που προσβάλει και την μνήμη της θανούσας και με μεγάλη ευαισθησία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να διερευνήσουμε σωστά την υπόθεση».

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι πρόκειται για ενέργεια που σχετίζεται με τον γιο της θανούσας που είναι στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, ο Στέλιος Παπαθεοδώρου απέφυγε να αναφερθεί. «Σε ότι αφορά το πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, να μου επιτρέψετε να μην αναφέρω οτιδήποτε απλά σκοπός της Αστυνομίας είναι η εδραίωση και ενδυνάμωση του προγράμματος».

Σε ερώτημα κατά πόσον λαμβάνονται αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο χώρο κράτησης του γιου της θανούσας, ο Αρχηγός δεν σχολίασε. «Δεν έχω αναφέρει οποιαδήποτε διασύνδεση με το πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων» είπε χαρακτηριστικά.

«Εμείς ως Αστυνομία διερευνούμε κάθε υπόθεση που θα προκύψει. Πέραν της διερεύνησης προβαίνουμε και σε άλλες δράσεις που έχουν περισσότερο τον σκοπό της πρόληψης διαφόρων εγκλημάτων» είπε ο Αρχηγός.

ΠΗΓΕΣ: cyprustimes, alphanewslive

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο διάγγελμα Μητσοτάκη την Πέμπτη - Τι θα πει ο πρωθυπουργός στον ελληνικό λαό

Πολυτεχνείο: Ένταση στην πύλη! Πέταξαν το στεφάνι των Ελλήνων βουλευτών