ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Πάνω από 11.000 κρούσματα σε 4 ημέρες - Πιθανότητα νέου lockdown

Κύπρος: Πάνω από 11.000 κρούσματα σε 4 ημέρες - Πιθανότητα νέου lockdown
Μέχρι χθες νοσηλεύονταν 178 ασθενείς, εκ των οποίων οι 85 σε σοβαρή κατάσταση
ALPHA CYPRUS

Κορονοϊός – Όλες οι Ειδήσεις: Mέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες καταγράφηκαν συνολικά 11.019 κρούσματα στην Κύπρο, γεγονός που ανεβάζει το σύνολο των περιστατικών από την αρχή της πανδημίας σε 161.779 και τους θανάτους σε 636.

Το ένα ρεκόρ καταρρίπτεται μετά το άλλο με αποκορύφωμα μέχρι στιγμής το χθεσινό, όταν καταγράφηκαν 3,851 κρούσματα, με το ποσοστό θετικότητας να φτάνει πλέον το 3,36%. Αυτό όμως που για την ώρα καθησυχάζει τους ειδικούς είναι ότι οι τεράστιοι αριθμοί δεν έχουν επί του παρόντος μεταφραστεί σε νοσηλείες. Μέχρι χθες νοσηλεύονταν 178 ασθενείς, εκ των οποίων οι 85 σε σοβαρή κατάσταση. Ποσοστό 85,4% των νοσηλευόμενων δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού.

Την Τετάρτη ανακοινώθηκαν πέντε θάνατοι ασθενών και 3,002 κρούσματα κορoνοϊού, ωστόσο το ποσοστό θετικότητας ήταν στο 2,52%, ένα ποσοστό που εκτοξεύθηκε με τα χθεσινά αποτελέσματα.

Την Τρίτη είχαν καταγραφεί 2,241 περιστατικά, όταν για πρώτη φορά ο αριθμός είχε ξεπεράσει τις 2 χιλιάδες επιβεβαιώνοντας την ανησυχία που είχε προκαλέσει η ανακοίνωση της Δευτέρας, που είχαν καταγραφεί 1,925 κρούσματα.

Χιλιάδες σε καραντίνα

Την ώρα που η Κύπρος προσπαθεί να βρει τα πόδια της από την κατά μέτωπο επίθεση του κορoνοϊού, χιλιάδες είναι οι πολίτες, που είτε ως κρούσματα ή είτε ως επαφές, βρίσκονται σε καραντίνα.

Με ένα γρήγορο υπολογισμό…το τελευταίο δεκαήμερο έχουν σημειωθεί πάνω από 12.000 κρούσματα.

Σύμφωνα με την Μονάδα Ιχνηλάτησης το κάθε κρούσμα, κατά μέσο όρο δηλώνει 3 επαφές. Τότε, γύρω στις 38 χιλιάδες άτομα αυτή τη στιγμή είναι κλεισμένα στο σπίτι. Ο αριθμός αυτός όλο και μεγαλώνει αφού σύμφωνα με τα στοιχεία των ειδικών οι επαφές μέχρι να δηλωθούν...γίνονται κρούσματα.

Έρχεται lockdown;

Κανείς δεν μπορεί πλέον να αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός νέο lockdown αφού από τη μια ο Υπουργός Υγείας είχε πει χθες μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ότι πρόκειται να έχουμε νέα δέσμη μέτρων πριν τα Θεοφάνεια και από την άλλη, στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Alpha ο Δρ. Μιχάλης Βωνιάτης έλεγε ότι μπορεί να ληφθεί μια τέτοια απόφαση αν έχουμε αύξηση των νοσηλειών.

Έτσι το ενδεχόμενο ενός lockdown εξακολουθεί να είναι στη λίστα σαν λύση έκτακτης ανάγκης. Την αναγκαιότητα για πιο αυστηρά μέτρα εκφράζουν και μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής αφού οι αριθμοί των κρουσμάτων αναμένεται να εκτοξευθούν τις επόμενες ημέρες μαυρίζοντας ακόμη πιο πολύ την επιδημιολογική μας εικόνα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

J2US: Νέο κρούσμα κορονοϊού - Ποιον δεν θα δούμε στον τελικό (photo)

Τα στοιχήματα και οι προκλήσεις του 2022

Παρηγοριά στον άρρωστο ότι η μετάλλαξη Όμικρον θα σημάνει το τέλος της πανδημίας