ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Πρόστιμο 76.000 ευρώ στην εταιρεία του κατασκοπευτικού βαν

Κύπρος: Πρόστιμο 76.000 ευρώ στην εταιρεία του κατασκοπευτικού βαν
Η εταιρεία παραδέχθηκε παράνομη υποκλοπή διεθνούς αριθμού συνδρομητή 626 καρτών κινητής τηλεφωνίας

Πρόστιμο ύψους 76.000 ευρώ, στην εταιρεία Ws Wispear Systems Limited, για την πολύκροτη υπόθεση του κατασκοπευτικού βαν, επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας.

Η εταιρεία παραδέχθηκε ενοχή σε 42 κατηγορίες, ενοχή μέσω του συνηγόρου της Άντρου Πελεκάνου. Οι 4 κατηγορίες αφορούν σε κατασκευή ηλεκτρονικών μηχανημάτων, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για υποκλοπή ιδιωτικής επικοινωνίας.

Τα συστήματα αυτά ήταν εγκατεστημένα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, σε κτήριο στη Λάρνακα, στο κατασκοπευτικό βαν και σε βαλίτσες πλάτης.

Επιπρόσθετα η εταιρεία παραδέχθηκε παράνομη υποκλοπή διεθνούς αριθμού συνδρομητή 626 καρτών κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιούνταν από πολίτες, για διάθεση προγράμματος υπολογιστή που είχε σχεδιαστεί για παράνομη υποκλοπή ηλεκτρονικών δεδομένων, για παράνομη δημιουργία δικτύου ηλεκτρονικών υπηρεσιών, για χρήση ραδιοσυχνοτήτων χωρίς εξουσιοδότηση και για εισαγωγή μηχανημάτων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για υποκλοπή ιδιωτικής επικοινωνίας.

Παραδέχθηκε ακόμη ενοχή σε 31 κατηγορίες, που αφορούν σε επεξεργασία προσωπικών δεδομένων σε σχέση με πολίτες, οι συσκευές κινητής τηλεφωνίας των οποίων εισέρχονταν στην εμβέλεια λειτουργίας των μηχανημάτων της εταιρείας εταιρεία καθώς και 2 κατηγορίες για αναληθείς δηλώσεις κατά τον εκτελωνισμό του βαν.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν, σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης το 2018-2019.

Η Ws Wispear Systems Limited, ήταν αντιμέτωπη με 90 κατηγορίες, ωστόσο πολλές από αυτές αποσύρθηκαν και πάλι έπειτα από οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι αν και αρχικά κατηγορούμενοι στην υπόθεση ήταν και τρία διευθυντικά στελέχη της εταιρείας, απαλλάχτηκαν από όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν, έπειτα από απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα τον περασμένο Νοέμβριο.

ΠΗΓΗ:ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στην Κύπρο: Το κατασκοπευτικό βαν παρακολουθούσε και τα Κατεχόμενα; - Τι αναφέρει η Hurryiet