ΚΥΠΡΟΣ

Στη Σαουδική Αραβία για επίσημη επίσκεψη ο Αναστασιάδης

Στη Σαουδική Αραβία για επίσημη επίσκεψη ο Αναστασιάδης
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Διάδοχο του Θρόνου της Σαουδικής Αραβίας

Eπίσημη επίσκεψη στο Ριάντ, της Σαουδικής Αραβίας, πραγματοποιεί σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από Υπουργούς της Κυβέρνησης.

Χθες κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Ριάντ, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας έτυχε υποδοχής από τον Κυβερνήτη της πρωτεύουσας της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκιπα Φαϊζάλ μπιν Μπαντάρ μπιν Αμπντουλαζίζ αλ Σαούντ, ενώ στρατιωτικό άγημα απέδιδε τιμές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, τις συνομιλίες των δύο πλευρών θα απασχολήσουν, ανάμεσα σε άλλα, οι εξελίξεις στο Κυπριακό και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, η κατάσταση στην Ουκρανία, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Σαουδικής Αραβίας, θέματα που άπτονται του τομέα της Ενέργειας και οι σχέσεις ΕΕ-Σαουδικής Αραβίας.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Διάδοχο του Θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ αλ Σαούντ, με τον οποίον θα παρακαθίσει σε συνομιλίες.

Τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κα Νατάσα Πηλείδου, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κυριάκος Κούσιος, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Νιόβη Παρισινού και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Διάδοχος του Θρόνου θα παραθέσει στη συνέχεια γεύμα προς τιμή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στο περιθώριο της επίσκεψης του κ. Αναστασιάδη στο Ριάντ, ο Υπουργός Εξωτερικών και η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας αναμένεται να έχουν επίσης συναντήσεις με τους Σαουδάραβες ομολόγους τους.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα επιστρέψει στην Κύπρο σήμερα το βράδυ.

Διαβάστε επίσης:

Κύπρος: Απευθείας πτήσεις με την Τζέντα προ των πυλών