ΚΥΠΡΟΣ

Ανδρέας Ηλιάδης: Ο Κύπριος γιατρός της Τζωρτζίνας-Δίπλα σε μικρούς μαχητές και προσφυγόπουλα (pics)

Ανδρέας Ηλιάδης: Ο Κύπριος γιατρός της Τζωρτζίνας-Δίπλα σε μικρούς μαχητές και προσφυγόπουλα (pics)
Στα 8 του χρόνια έφυγε από την κατεχόμενη Αμμόχωστο, τόπο καταγωγής του, για να βρεθεί στην Πελοπόννησο
cyprustimes

Τα λόγια του Κύπριου γιατρού Ανδρέα Ηλιάδη, που έδωσε μάχη για την μικρή Τζωρτζίνα, έχουν συγκινήσει το πανελλήνιο - Ένας γιατρός υπόδειγμα λένε όσοι γνωρίζουν την πορεία του

Ένας από τους σημαντικότερους μάρτυρες–«κλειδί» στο θρίλερ της Πάτρας με τα τρία νεκρά παιδάκια, θεωρείται ο Κύπριος Εντατικολόγος και Επικεφαλής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, Δρ. Αντρέας Ηλιάδης.

Πρόκειται για τον γιατρό που έδωσε με την ομάδα του μεγάλη μάχη για να κρατήσει την μικρή Τζωρτζίνα στη ζωή, αλλά και για έναν από τους πρώτους μάρτυρες που κατέθεσαν στην ανακρίτρια για την ανθρωποκτονία της 9χρονης.

Όταν την Παρασκευή βγήκε από το γραφείο της ανακρίτριας και έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους συγκίνησε. Κάποιοι είπαν πως είναι ο μόνος άνθρωπος που είδαμε μέχρι τώρα να θρηνεί πραγματικά για τον χαμό αυτού του παιδιού. Ένας γιατρός που έχει διαγράψει μία λαμπρή πορεία με σημαντικό έργο και αφοσίωση στο πλευρό των παιδιών. Ένα υπόδειγμα ιατρού, ένα πρότυπο ανθρώπου που επιτελεί αγόγγυστα το λειτούργημα του ιατρού, αγωνιζόμενος καθημερινά για να κρατήσει στη ζωή τα παιδιά.



"Δυστυχώς η αγκαλιά μας δεν ήταν τόσο μεγάλη» είπε για την μικρή Τζωρτζίνα, εκφράζοντας τη θλίψη του για τον άδικο χαμό του παιδιού.

Ο γιατρός ξεκίνησε να κουράρει τη μικρή, από τον Απρίλιο του 2021, όταν εισήχθη στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίο μετά την ανακοπή που υπέστη στο Καραμανδάνειο.

Μιλώντας στη Cyprus Times ο Δρ. Ηλιάδης έκανε λόγο για μία πολύ δύσκολη υπόθεση στην οποία ευελπιστεί ότι θα βοηθήσει, προκειμένου να λάμψει η αλήθεια.

«Σίγουρα πρόκειται για μία περίπλοκη και πολύ δύσκολη υπόθεση. Ελπίζω να βοηθήσω τις αρχές στην εύρεση της αλήθειας. Ας παραμείνουμε θεσμικοί και να κάνουμε υπομονή» είπε, χωρίς να επιθυμεί να επεκταθεί σε λεπτομέρειες, εφόσον οι έρευνες των αρχών και η δικαστική διαδικασία βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο Κύπριος γιατρός μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται ότι κατέθεσε σημαντικά στοιχεία στις ανακριτικές αρχές για τη νοσηλεία της μικρής Τζωρτζίνας, ενώ φαίνεται επίσης να καταρρίπτει και αρκετούς από τους ισχυρισμούς της κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου, σε σχέση με την επίμαχη περίοδο νοσηλείας της μικρής.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Δρ. Ηλιάδης «έγινε μεγάλη προσπάθεια για να θωρακιστεί η Τζωρτζίνα μέσω απινιδωτή και βηματοδότη» ενώ δήλωσε πρόθυμος να δώσει οποιεσδήποτε διευκρινίσεις στην ανακρίτρια προς διαλεύκανση της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δρ. Ηλιάδης είναι και ο άνθρωπος που από την πρώτη στιγμή είχε υποψιαστεί πως κάτι περίεργο συμβαίνει, καθώς η Τζωρτζίνα ήταν το τρίτο παιδί της οικογένειας που έμπαινε στο νοσοκομείο μετά τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Ο Κύπριος εντατικολόγος πέρα από τη μάχη που έδωσε και συνεχίζει να δίνει για την Τζωρτζίνα, έχει χαρακτηριστεί από πολλούς που παρακολουθούν το έργο του ως ο φύλακας άγγελος πολλών μικρών παιδιών, καθώς διαγράφει μία λαμπρή πορεία στην Ιατρική δίπλα σε μικρούς μαχητές και προσφυγόπουλα.

Υπήρξε και ο ίδιος, άλλωστε, πρόσφυγας. Στα 8 του χρόνια έφυγε από την κατεχόμενη Αμμόχωστο, τόπο καταγωγής του, για να βρεθεί στην Πελοπόννησο, κάνοντας και μία ενδιάμεση μία ακαδημαϊκή στάση στη Θεσσαλονίκη για σπουδές ιατρικής.

Πλέον ζει στην Πάτρα, όπου προσφέρει καθημερινά το σπουδαίο έργο του. «Δεν νομίζω ότι οι ατέλειωτες νύχτες δίπλα σε άρρωστα παιδάκια χαρακτηρίζονται ως δουλειά» είχε πει ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξη του.

Στη Λέσβο για τα προσφυγόπουλα

Το 2015, στην κορύφωση της προσφυγικής κρίσης, ο Ανδρέας Ηλιάδης είχε βρεθεί στη Συκαμιά Λέσβου προκειμένου να βοηθήσει στην υποδοχή και περίθαλψη προσφύγων του πολέμου της Συρίας, όπως αναφέρεται και σε αρκετά ελλαδικά μέσα ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, δημιούργησε και λειτούργησε την Ελληνική Μονάδα Επείγουσας Ιατρικής Συκαμιάς με το τίτλο «Ε.Μ.Ε.Ι.Σ» και στόχο την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών σε πρόσφυγες αλλά και ντόπιους στο νησί.

ΠΗΓΗ: cyprustimes.com

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Ραγίζει καρδιές για τα τρία παιδιά ο Ανδρέας Ηλιάδης – Η ανάρτηση με ποίημα του Ρίτσου

Πάτρα: Ποια είναι η γυναίκα που φροντίζει το μνήμα της Τζωρτζίνας;

«Έρχεται κατάθεση - καταλύτης που θα "ξεκλειδώσει" την υπόθεση της Πάτρας»