ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Στα ίχνη κυκλώματος διακινητών σκληρών ναρκωτικών

Κύπρος: Στα ίχνη κυκλώματος διακινητών σκληρών ναρκωτικών

Κύπρος - Όλες οι ειδήσεις: Στoν εντοπισμό μεγάλου κυκλώματος ναρκωτικών εκτιμά ότι βρίσκεται το Κλιμάκιο της ΥΚΑΝ στη Λεμεσό, μετά και τη σύλληψη πέντε Ινδών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, με στόχο την έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης σε βάρος τους.

Εναντίον τους διερευνώνται τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομης κατοχή και κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια, παράνομης παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Όπως πληροφορείται ο «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ», οι πέντε αλλοδαποί αρνούνται να συνεργαστούν με τις Αρχές και δεν απαντούν σε καμία ερώτηση των ανακριτών.

Η σύλληψη τους έγινε κατορθωτή τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν μέλη της ΥΚΑΝ ανέκοψαν για έλεγχο όχημα που οδηγούσε 36χρονος με συνοδηγό 21χρονο, σε περιοχή της Λεμεσού. Σε έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκε στην κατοχή του 21χρονου, ποσότητα ηρωίνης βάρους 33 γραμμαρίων και μικρή ποσότητα μεθαμφεταμίνης. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι και οι δύο, διαμένουν παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και συνελήφθησαν για αυτόφωρο αδίκημα.

Στη συνέχεια ακολούθησε έρευνα στο διαμέρισμα τους στο Fysko Lotus Plaza, όπου εντοπίστηκαν ακόμη τρία πρόσωπα ηλικίας 22, 21 και 34 ετών. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 12 γρ. ηρωίνης, το χρηματικό ποσό των €5.590 σε χαρτονομίσματα και το χρηματικό ποσό των €3.510 σε νομίσματα.