ΚΥΠΡΟΣ

Απειλές και προκλήσεις Τουρκίας σε Κύπρο για το φυσικό αέριο

Απειλές και προκλήσεις Τουρκίας σε Κύπρο για το φυσικό αέριο

Συνεχίζει τις προκλήσεις και τις απειλές εναντίον της Κύπρου η Τουρκία για το φυσικό αέριο, λέγοντας πως η Λευκωσία προκηρύσσει διαγωνισμό για έρευνες σε... τουρκική υφαλοκρηπίδα.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών κ. Σελτσούκ Ουνάλ σε δήλωσή του στην εφημερίδα Aksam - στο πλαίσιο αποκλειστικού ρεπορτάζ- υποστηρίζει προκλητικά και κόντρα στο Διεθνές Δικαιο : «Ένα μέρος στην δυτική πλευρά του νησιού ( σσ Κύπρο) όπου η ''Ελληνοκυπριακή διοίκηση'' της ''νοτίου Κύπρου'' παρουσίασε ως θέμα διαγωνισμού, συμπίπτει με την περιοχή της υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας στην Μεσόγειο.

Η Τουρκία - συνεχίζει προκλητικά - δεν θα επιτρέψει καμία δραστηριότητα στην περιοχή αυτή. Το να προβούν οι διεθνείς εταιρείες σε δραστηριότητες στους τομείς αυτούς, θα οδηγήσει στο να έρθουν αντιμέτωπες με την ΤΔΒΚ και την ΤΡΑΟ (σσ Εταιρία Πετρελαίων της Τουρκίας) και να δημιουργηθούν ανεπιθύμητες εντάσεις. Καλούμε τις ενδιαφερόμενες χώρες και τις εταιρείες πετρελαίου να συμπεριφερθούν με σύνεση και να αποσυρθούν από την κατακύρωση».