ΚΥΠΡΟΣ

Υποδοχή 10 κρουαζιερόπλοιων από το Δήμο Λεμεσού

Υποδοχή 10 κρουαζιερόπλοιων από το Δήμο Λεμεσού

Με παραδοσιακά κυπριακά εδέσματα και κυπριακό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, θα υποδεχθεί και φέτος ο Δήμος Λεμεσού, τους επιβάτες δέκα κρουαζιερόπλοιων που επισκέπτονται την Κύπρο, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης το τουριστικού ρεύματος στην Κύπρο.

Μετά την περσινή επιτυχία των εκδηλώσεων υποδοχής, που έγιναν σε πιλοτική φάση, αποφασίστηκε η συνέχιση τους, υπό τον τίτλο "Καλώς Ήρθατε" και σε συνεργασία με τον ΚΟΤ, τους Δήμους της Μείζονος Λεμεσού, την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λεμεσού, το ΕΒΕΛ, την Αρχή Λιμένων και το Σύνδεσμο Ναυτικών Πρακτόρων.

Η πρώτη υποδοχή πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 10:30, στην πλατεία του μεσαιωνικού κάστρου, όπου οι ξένοι επισκέπτες μεταφέρθηκαν στο χώρο από το νέο λιμάνι Λεμεσού και κεράστηκαν κουμανδαρία, ζιβανία, αμύγδαλα, σταφίδες και σουτζούκο, ενώ παρακολούθησαν κυπριακό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.

Στο χώρο των εκδηλώσεων υποδοχής, που θα ολοκληρωθούν στις 23 Νοεμβρίου, έχει αναρτηθεί πανό με εικόνες της πόλης της Λεμεσού στο οποίο αναγράφεται στα ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ρώσικα, "Καλώς ήρθατε στη Λεμεσό". Οι ξένοι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με την παραδοσιακή κυπριακή στολή, η οποία απεικονίζεται σε ειδική κατασκευή, στην οποία θα τοποθετούν τον κεφάλι τους (face in a hole), σύμφωνα με το ikyprus.com.