Κύπρος: Η περίοδος που διανύουμε χρειάζεται μεγάλη επένδυση στη γνώση

Newsbomb

Την πεποίθηση ότι η περίοδος που διανύουμε χρειάζεται μεγάλη επένδυση στη γνώση, «η οποία θα είναι ο αναγκαίος και ικανός παράγοντας για την έξοδο από την κρίση», εξέφρασε ο Έλληνας υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, μετά τη σημερινή συνάντηση του με τον Κύπριο υπουργό Παιδείας Γιώργο Δημοσθένους.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, αναλύθηκε η κατάσταση στις δύο χώρες σε όλα τα επίπεδα και τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και εξετάστηκαν τρόποι περαιτέρω εμβάθυνσης των σχέσεων μεταξύ των υπουργείων Παιδείας Ελλάδας και Κύπρου, ανέφερε ο Κύπριος υπουργός.

Ο κ. Παπαθεοδώρου συμπλήρωσε ότι συζητήθηκαν και ζητήματα αναφορικά με την ανάδειξη και εμπέδωση διαπανεπιστημιακής συνεργασίας, την κοινή συνεργασία Πανεπιστημίων Ελλάδος και Κύπρου στην περιοχή, ώστε, όπως είπε, «να αναδειχθεί ένας νέος πόλος στη Μεσόγειο και να αποτελέσει τον πιλότο για συνεργασίες με πανεπιστήμια τόσο της Νοτιανατολικής Ευρώπης όσο και με πανεπιστήμια της λεγόμενης Αραβικής 'Ανοιξης».

Ο Έλληνας υφυπουργός επεσήμανε ότι μεταξύ των δύο υπουργείων υπάρχουν ταυτόσημες απόψεις, κοινή προοπτική, κοινά συμφέροντα.«Μπορούμε να αναπτύξουμε τέτοιες πολιτικές που να αναδεικνύουν τον πρωτεύοντα ρόλο των δύο χωρών μας στην περιοχή», τόνισε.

Ο υπουργός Παιδείας της Κύπρου συμφώνησε με τον Έλληνα υφυπουργό, λέγοντας ότι στις περιόδους κρίσης τα θέματα παιδείας και πολιτισμού τα χρησιμοποιείς για να προσδοκάς σε καλύτερα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Αυτή, πρόσθεσε, ήταν και η κοινή θέση στο πρόσφατο άτυπο συμβούλιο των υπουργών Παιδείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved