ΚΥΠΡΟΣ

Συνεχίζεται η δίκη για την δολοφονία Άντη Χατζηκωστή

Συνεχίζεται η δίκη για την δολοφονία Άντη Χατζηκωστή

Με την κατάθεση του μάρτυρα υπεράσπισης Γιάννη Παπαϊωάννου, ο οποίος ασχολείται με τη δημιουργία λογισμικών και προγραμμάτων, τη διαχείριση έργου και τις τηλεπικοινωνίες, συνεχίστηκε ενώπιον του Κακουργιοδικείου η δίκη για τη στυγερή δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή.

Σε ερώτηση της υπεράσπισης του Τάσου Κρασοπούλη αν υπάρχει τρόπος εντοπισμού της γεωγραφικής θέσης μια τηλεφωνικής συσκευής και ενός συνδρομητή κινητού τηλεφώνου την ώρα που αυτός επικοινωνεί, ο μάρτυρας απάντησε καταφατικά, αναφέροντας ότι σε συγκεκριμένη βάση αποτυπώνονται οι επιτυχημένες κλήσεις και οι αναπάντητες, καθώς και τα μηνύματα, είτε αυτά που λαμβάνονται είτε αυτά που αποστέλλονται.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Κρασοπούλη ζήτησε από τον μάρτυρα να καταθέσει στο δικαστήριο την έκθεση, την οποία έχει συντάξει, με βάση οδηγίες που είχε για έρευνα συγκεκριμένου αριθμού τηλεφώνων.

Η Κατηγορούσα Αρχή υπέβαλε ένσταση, αναφέροντας ότι η συγκεκριμένη έκθεση αφορά ανάλυση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων συγκεκριμένου αριθμού, δηλαδή επιχειρείται να αναδειχθεί από ποιες ακτίνες του παροχέα έπαιρνε σήμα ο συγκεκριμένος αριθμός.

Τα δεδομένα, σημείωσε η Κατηγορούσα Αρχή, δόθηκαν από την αρχή της υπόθεσης στην υπεράσπιση και εξασφαλίστηκαν με διάταγμα δικαστηρίου, το οποίο εξασφαλίστηκε πριν από την τροποποίηση του άρθρου 17 του Συντάγματος.

Άρα, τα συμπεράσματα της έκθεσης που επιχειρείται να κατατεθεί, σημείωσε η Δημόσια Κατήγορος, προέρχονται από αντισυνταγματική ληφθήσα μαρτυρία.

Επίσης, πρόσθεσε η Κατηγορούσα Αρχή, λόγω της αντισυνταγματικότητας, δεν ασχολήθηκε κανείς με τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα. Ο συνήγορος υπεράσπισης του Τάσου Κρασοπούλη ανέφερε ότι θα ζητήσει δίκη εντός δίκης με κλήτευση του βασικού μάρτυρα κατηγορίας, Φάνου Χατζηγεωργίου, για να απαντήσει κατά πόσο συναινεί να αποκαλυφθούν τα τηλεπικοινωνιακά του δεδομένα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε χρόνο από το δικαστήριο για να αιτιολογήσει το αίτημα του.

Κατά την επανέναρξη της διαδικασίας, ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώτου κατηγορούμενου, Ανδρέα Γρηγορίου Κασάπη, ζήτησε αναβολή επικαλούμενος φρικτούς πόνους του πελάτη του, αίτημα το οποίο εγκρίθηκε από τον Πρόεδρο του Κακουργιοδικείου.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί στις 9 το πρωί της Πέμπτης.

πηγη: Sigmalive