ΚΥΠΡΟΣ

Υπέρ της υποψηφιότητας του Μαλά το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα

Υπέρ της υποψηφιότητας του Μαλά το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα

Στήριξη στην υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά, ενόψει του δευτέρου γύρου των προεδρικών εκλογών, εκφράζει το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Σε γραπτή δήλωση, ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Σεργκέι Στανίσεφ καλεί τους Κύπριους ψηφοφόρους να συσπειρωθούν γύρω από τον Σταύρο Μαλά, τον οποίο χαρακτηρίζει σαφώς προοδευτικό υποψήφιο. Ο Σταύρος Μαλάς, προσθέτει ο κ. Στανίσεφ, θα είναι ένας πρόεδρος που θα ενεργεί υπεύθυνα, για να οδηγήσει την Κύπρο στο δρόμο εξόδου από την οικονομική κρίση και θα δώσει τη μάχη για μια εναλλακτική προσέγγιση, σε σχέση με εκείνην που επιχειρεί να επιβάλει η Τρόικα.

Ο κυπριακός λαός, είπε, έχει ενώπιον του μια ξεκάθαρη επιλογή: Εναν προοδευτικό μαχητή έναντι ενός υποψηφίου που στηρίζεται από την Τρόικα, λέει "ναι" και απαντά μόνο στην Αγκελα Μέρκελ και στους άλλους συναδέλφους του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, υπονοώντας σαφώς τον Νίκο Αναστασιάδη. Υποστηρίζει επίσης ότι αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών κατέδειξε ότι υπάρχει μια ξεκάθαρη προοδευτική πλειοψηφία μεταξύ των Κυπρίων ψηφοφόρων.

Πηγη icyprus