ΚΥΠΡΟΣ

Αυξημένες οι ανάγκες για παιδικές τροφές στην Κύπρο

Αυξημένες οι ανάγκες για παιδικές τροφές στην Κύπρο

Αυξάνονται οι πολίτες που ζητούν τρόφιμα από τα κοινωνικά παντοπωλεία τα οποία δέχονται συνεχώς αιτήσεις ενώ ιδιαίτερα αυξημένη είναι η ανάγκη για παιδικές τροφές.

Η Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής και ο Δήμος Λακατάμιας δέχθηκαν περίπου 30 νέες αιτήσεις για παροχή δεμάτων με τρόφιμα από το κοινωνικό παντοπωλείο, το οποίο απευθύνει έκκληση για την προσφορά κυρίως παιδικών τροφών.

Ο Γεώργιος Κουννούσιης, Διευθυντής Κεντρικής Υπηρεσίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής, δήλωσε ότι «μέχρι αυτή την ώρα δεχθήκαμε 30 τηλεφωνήματα για επείγουσες καταστάσεις εξαιτίας του γεγονότος ότι είναι κλειστές οι τράπεζες και δεν έχουν καθόλου τρόφιμα κάποιες οικογένειες».

«Πέραν από τις οικογένειες που είναι στους καταλόγους του κοινωνικού παντοπωλείου αυτές τις λίγες μέρες επικοινωνούν μαζί μας και άλλες οικογένειες για να τους δώσουμε κάτι να πορευτούν και δεν θα χρειαστούν ξανά την βοήθειά μας, εφόσον λειτουργήσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα όπως οι ίδιοι μας λένε», είπε ο κ. Κουννούσιης.

Ανέφερε ότι κυρίως οι πολίτες ζητούν «παιδικές τροφές, προσθέτωντας ότι αν και υπάρχει μέχρι στιγμής επάρκεια αγαθών, είναι δυνατό να υπάρξουν ελλείψεις ενώ κάλεσε αυτούς που μπορούν να συνδράμουν.

Ο κ. Κουννούσιης είπε ότι στην επικράτεια της Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής «υπάρχουν 360 οικογένειες που βοηθούνται και τους έχει παραχωρηθεί η βοήθεια που δικαιούνται από την περασμένη Παρασκευή, αλλά τώρα έχουμε να κάνουμε με τις καινούργιες αιτήσεις για βοήθεια».

Από την πλευρά της η Αθηνά Κυριάκου, Συντονίστρια του κοινωνικού παντοπωλείου εκ μέρους του Δήμου Λακατάμιας δήλωσε ότι «υπάρχει ένας πανικός, την Παρασκευή δώσαμε κάποια πακέτα με προϊόντα σίτισης και τώρα έχουμε 30 και πλέον νέες αιτήσεις».

Ανέφερε ότι οι ελλείψεις που παρουσιάζονται αφορούν κυρίως παιδικές τροφές. Η κ. Κυριάκου, δήλωσε, ωστόσο πως «είναι ενθαρρυντικό ότι σε δύο μεγάλες υπεραγορές τα καλάθια για προσφορά στο Κοινοτικό Παντοπωλείο ήταν σήμερα γεμάτα».

Πρόσθεσε ότι «φθάσαμε στο σημείο να μας δίνουν λίστα και ό,τι έχουμε τους δίνουμε». Αναφέρθηκε και σε περιστατικά όπου ζητείται βοήθεια σε μετρητά.

Η κ Κυριάκου είπε ότι «κάποιοι τηλεφωνούν και ζητούν και μετρητά, αλλά εμείς δεν δίνουμε μετρητά γιατί είναι και δύσκολη η διαχείρισή τους. Σε τρόφιμα όμως, όσο μπορούμε θα βοηθούμε ακόμα και κάποια ορεινά χωριά τα παντοπωλεία των οποίων παρουσιάζουν πρόβλημα».

πηγη ΣΙΓΜΑ