ΚΥΠΡΟΣ

Γιατί παραιτήθηκε ο Μ. Σαρρής

Γιατί παραιτήθηκε ο Μ. Σαρρής

Πριν καλά καλά συμπληρώσει ένα μήνα στον υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου, ο κ. Μιχάλης Σαρρής αναγκάστηκε σε παραίτηση.

Υπό το βάρος των δεκάδων δημοσιευμάτων που έκαναν λόγο για σκανδαλώδεις ρυθμίσεις σε δάνεια πολιτικών και συγγενικών τους προσώπων, ο Κύπριος υπουργός ανακοίνωσε χθες την παραίτηση του από την κυβέρνηση Αναστασιάδη.

Όλα τα κόμματα, ακόμη και στελέχη του ΔΗΣΥ, τον στοχοποίησαν και τον κατηγόρησαν για λάθος χειρισμούς κατά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Το κλίμα ήταν ιδιαιτέρως βαρύ για τον Μιχάλη Σαρρή, ενώ ο πρόεδρος της Κύπρου δέχονταν εισηγήσεις από συνεργάτες του να τον απομακρύνει άμεσα από την κυβέρνηση.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών δήλωσε χθες ότι ολοκλήρωσε την εργασία του αναφορικά με την συμφωνία για το μνημόνιο και πρόσθεσε ότι ένας ακόμη λόγος της παραίτησης του «είναι για να διευκολύνει το έργο της Ερευνητικής Επιτροπής, η οποία θα ερευνήσει δραστηριότητες και της περιόδου, κατά την οποία ο ίδιος διετέλεσε πρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας».

Καθήκοντα υπουργού Οικονομικών αναλαμβάνει από σήμερα ο Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος μέχρι χθες ήταν υπουργός Εργασίας. Την θέση του κ. Γεωργιάδη στο υπουργείο αναλαμβάνει η Ζέτα Αιμιλιανίδου, μέχρι πρότινος Γενική Διευθύντρια στο υπουργείο Ενέργειας. Η ορκωμοσία των νέων υπουργών θα πραγματοποιηθεί στις 09:30, ενώ στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί Υπουργικό Συμβούλιο.