ΚΥΠΡΟΣ

«Καίγεται» ο Νίκος Αναστασιάδης

«Καίγεται» ο Νίκος Αναστασιάδης

Νέες αποκαλύψεις που εκθέτουν τον Κύπριο Πρόεδρο και εγείρουν μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα, έρχονται στην επιφάνεια.

Στη λίστα των 6.000 καταθετών, που έβγαλαν 4 περίπου δισεκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό, περιλαμβάνεται η κόρη του Κύπριου Προέδρου, η κ.Έλσα Αναστασιάδη αλλά και ο πρώην υπουργός οικονομικών (που εξαναγκάστηκε σε παραίτηση) κ. Μ.Σαρρής.

Οι μεταφορές χρημάτων έγιναν λίγο πριν από το κρίσιμο Eurogroup στο οποίο έπεσε για πρώτη φορά στο τραπέζι η λύση του κουρέματος.

Με αυτό τον τρόπο όσοι κατάφεραν να μεταφέρουν χρήματα από τις Κυπριακές Τράπεζες προς το εξωτερικό, τα γλύτωσαν από το κούρεμα.

Οι νέες αυτές αποκαλύψεις έρχονται να προστεθούν σε αυτές που αφορούν τους συμπέθερους του κ.Αναστασιάδη και το γαμπρό του.

Στις 12 Μαρτίου, πάλι λίγο πριν από το καθοριστικό Εurogroup, η εταιρεία A.Loutsios and Sons, μετέφερε στο Λονδίνο 21.5 εκατομμύρια ευρώ που μέχρι τότε βρίσκονταν στη Λαϊκή Τράπεζα.

Τώρα, οι νέες αποκαλύψεις και για την κόρη του κ.Αναστασιάδη, δημιουργούν νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό του νησιού και είναι βέβαιο ότι θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο το κλίμα.

Η κ.Έλσα Αναστασιάδη αναμένεται να απαντήσει εντός της ημέρας και σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να υποστηρίξει ότι όλα έγιναν νομότυπα ενώ για την προέλευση των χρημάτων θα αναφέρει ότι πρόκειται για χρήματα πελατών της, που διαχειριζόταν ή ίδια ως δικηγόρος.

Άγνωστο είναι τι θα επικαλεστεί και ο πρώην υπουργός κ.Σαρρής που πλέον θεωρείται ότι έχει καεί πολιτικά.

Φαίνεται όμως ότι αυτές οι αποκαλύψεις «καίνε» και τον κ.Αναστασιάδη, ο οποίος έχει περιέλθει σε δεινή, πολιτικά, θέση. Λιγότερο από δύο μήνες, από την εκλογή του, ο Κύπριος Πρόεδρος βλέπει την εικόνα του να καταρρέει και να έχει ήδη συσσωρευθεί τεράστια φθορά.

Διεθνείς πολιτικοί κύκλοι εκτιμούν ότι τα περιθώρια ελιγμών για τον Κύπριο Πρόεδρο είναι εξαιρετικά περιορισμένα, έχοντας απωλέσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και το ηθικό πλεονέκτημα είναι πολύ δύσκολο να υποστηρίξει και να εφαρμόσει σκληρές πολιτικές λιτότητας.

Ουσιαστικά το πολιτικό σκηνικό στην Κύπρο, έχει έντονα χαρακτηριστικά ρευστότητας και αστάθειας και όλα είναι πλέον ανοιχτά.

Διαβάστε επίσης:

«Ο Σαρρής και η κόρη του Αναστασιάδη έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό»

Γαμπρός Αναστασιάδη: Μια πονηρή εξαγωγή 21 εκατ. ευρώ