Κυπριανού: «Μας καταδικάζουν σε φαύλο κύκλο ύφεσης»

Newsbomb

Τυχόν αποδοχή των νέων απαράδεχτων και ασήκωτων όρων της Τρόικας, θα καταδικάσει την παρούσα και την επόμενη γενιά σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Μιλώντας από το βήμα της συγκέντρωσης Ε/κ και Τ/κ στο Δάλι, όπου τιμήθηκε η μνήμη των Κώστα Μισιαούλη και Ντερβίς Αλί Καβάζογλου, κάλεσε όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις να συνεργαστούν για να δουν τι κερδίζει και τι χάνει η Κύπρος πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά σε κάθε διαφορετικό σενάριο.

Για το μνημόνιο, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι «δεν περιλαμβάνει μόνο κούρεμα, σημαίνει ιδιωτικοποιήσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων, που επίσης απέρριψε πολλές φορές ο κ. Αναστασιάδης και δυσβάσταχτες περικοπές στην παιδεία και στην υγεία, σημαίνει ρήτρες αφηρημένες που θα μας δεσμεύουν όμως με πολύ ξεκάθαρο τρόπο στο μέλλον». «Μας εξέπληξε επίσης πραγματικά πώς ο κ. Αναστασιάδης απέκρυψε από τα πολιτικά κόμματα και τον λαό δεσμεύσεις που ανέλαβε έναντι της Τρόικας. Δεσμεύσεις όπως η πώληση του χρυσού και η πώληση των παραρτημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα. Ως ΑΚΕΛ ουδέποτε είχαμε αυταπάτες για το τι θα σήμαινε για την Κύπρο και τον λαό μας η αίτηση για στήριξη από τον Μηχανισμό Στήριξης. Γι’ αυτό και ο τέως Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας διαπραγματεύθηκε σκληρά και μέχρι τέλους με τους δανειστές, καταλήγοντας σε μια κατ΄ αρχήν συμφωνία που δεν προνοούσε ούτε κούρεμα καταθέσεων ούτε ιδιωτικοποιήσεις», σημείωσε ο κ. Κυπριανού.

Πηγη ΣΗΜΕΡΙΝΗ

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved