Εκλογή νέων ΔΣ σε Κεντρική Τράπεζα και Τράπεζα Κύπρου

Newsbomb

Αρχίζουν σήμερα οι διαδικασίες από πλευράς Κεντρικής Τράπεζας, για διορισμό Διοικητικών Συμβουλίων στην Κεντρική Τράπεζα και την Τράπεζα Κύπρου.

Η εκπρόσωπος τύπου της Κεντρικής Τράπεζας, Αλίκη Στυλιανού, δήλωσε το πρωί στο ΡΙΚ, ότι ο Διοικητής απάντησε στην επιστολή του υπουργού Οικονομικών και σήμερα θα του ζητήσει να προχωρήσει στο διορισμό μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας.

Διευκρίνισε ότι το Συμβούλιο της Κεντρικής, διορίζεται από το Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά γίνεται πρώτα η επικοινωνία με τον Υπουργό Οικονομικών.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο στην Τράπεζα Κύπρου, η κυρία Στυλιανού ανέφερε ότι η διαδικασία αρχίζει σήμερα, με την αποστολή ερωτηματολογίων, ικανότητας και καταλληλότητας των υποψηφίων.

Εξήγησε ότι ο διορισμός του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου, γίνεται μέσα από νέα διαδικασία και όχι στη βάση των προηγούμενων δεδομένων, σύμφωνα με το Icyprus.

Μέρος της νέας διαδικασίας, είπε, η οποία καθορίζεται από το Μνημόνιο Συναντίληψης και είναι χρονοβόρα, είναι και η αποστολή των ερωτηματολογίων. Η κυρία Στυλιανού ανέφερε πως όταν οι υποψήφιοι απαντήσουν στα ερωτηματολόγια, θα εξεταστεί κατά πόσον είναι κατάλληλοι για διορισμό.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved