Στη σύνοδο ΕΕ αναδείχθηκε ο ρόλος της Κύπρου ως ενεργειακού κέντρου

Newsbomb

Πολύ θετικό χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης το γεγονός ότι στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης αναδείχθηκε ο ρόλος της Κύπρου ως ενεργειακού κέντρου και ως μέρους της ενεργειακής ανεξαρτησίας της Ευρώπης.

Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ, από τις Βρυξέλλες, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι οι χάρτες που παρουσίασε στη σύνοδο ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο καταδεικνύουν ότι η Κύπρος μπήκε πλέον στον ενεργειακό χάρτη και σημείωσε ότι, τονίστηκε ο ρόλος της Κύπρου ως μέρος της ασφάλειας των ενεργειακών διαδρόμων, και ζητήματα που αφορούν την κυπριακή ΑΟΖ θα μπορούν να αξιοποιηθούν μακροπρόθεσμα από την Ευρώπη.

Πρόκειται, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για πολύ θετικό βήμα, το οποίο μπορούμε να αξιοποιούμε σε κάθε περίπτωση, από τη στιγμή που υιοθετήθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Ο κ. Στυλιανίδης επισήμανε ακόμα ότι από το αποτέλεσμα των συναντήσεων φαίνεται καθαρά ότι θα γίνει αποδεκτό το αίτημα της Κύπρου για αύξηση κατά 300 εκατομμύρια της χρηματοδότησης για ευρωπαϊκά προγράμματα.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved