Κύπρος:Ως προσχέδιο λύσης εκτιμά η ΕΔΕΚ το έγγραφο του ΟΗΕ

Newsbomb

Το κόμμα Ενιαία Δημοκρατική Ένωση Κέντρου (ΕΔΕΚ)-Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών θεωρεί ότι το έγγραφο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών το οποίο αναφέρεται στις συγκλίσεις και τις αποκλίσεις όσον αφορά το Κυπριακό στις διαπραγματεύσεις που διεξήγαγε ο τέως πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας, έχει περισσότερο χαρακτήρα προσχεδίου λύσης.

Στόχος του ΟΗΕ, δήλωσε ο πρόεδρος του Κινήματος Γιαννάκης Ομήρου, είναι «να συνεχισθούν οι συνομιλίες με βάση το έγγραφο, το οποίο να θεωρηθεί ως ενδιάμεση συμφωνία». Ο χρόνος που παρέχεται πρόσθεσε από την αναβολή εξελίξεων, δίνει στην ελληνοκυπριακή πλευρά την δυνατότητα για αλλαγή τακτικής στις διαπραγματεύσεις και στρατηγικής στην συνολική διαχείριση του Κυπριακού.

Ο κ. Ομήρου κάλεσε παράλληλα τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη να διαμορφώσει περίγραμμα λύσης με βάση το κοινό ανακοινωθέν του Εθνικού Συμβουλίου του Σεπτεμβρίου του 2009 και να το καταθέσει ενώπιον της διεθνούς και της ευρωπαϊκής κοινότητας. Τον κάλεσε επίσης να αποσύρει τις προτάσεις για εκ περιτροπής προεδρία, σταθμισμένη ψήφο και παραμονή εποίκων.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved