ΚΥΠΡΟΣ

Την Τετάρτη η απολογία Μιχαηλίδη

Την Τετάρτη η απολογία Μιχαηλίδη

Ο κατηγορούμενος στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, Κύπριος πρώην υπουργός Ντίνος Μιχαηλίδης, θα απολογηθεί την Τετάρτη ενώπιον του ανακριτή που χειρίζεται τη δικογραφία των παράνομων αμοιβών.

Ο κ. Μιχαηλίδης μεταφέρθηκε χθες στην Ελλάδα εκδοθείς από την Κύπρο και οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον των δικαστικών Αρχών.

Ο πρώην υπουργός ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα που, όπως και για τον γιο του Μιχάλη ο οποίος επίσης είναι κατηγορούμενος.

Η υπόθεση αφορά παράνομες αμοιβές περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων που φέρονται να διακίνησαν, με τελικό αποδέκτη τον Α. Τσοχατζόπουλο, για την υπογραφή της σύμβασης προμήθειας από το ΥΠΕΘΑ των ΤΟR M1.

Ο κατηγορούμενος, που παραμένει υπό κράτηση, δηλώνει αθώος όσων του αποδίδονται.

Στη συμπληρωματική απολογία που είχε δώσει ο Ν. Ζήγρας, απέδωσε στον Κύπριο πρώην πολιτικό σημαντικό ρόλο, καθώς φέρεται να υποστήριξε ότι ο Ντ. Μιχαηλίδης μετέφερε τουλάχιστον τέσσερις φορές μεγάλα χρηματικά ποσά με βαλίτσες στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο Ντ. Μιχαηλίδης μετέφερε όλες τις επιταγές, που προέρχονταν από τον Φαούντ Αλ Ζαγιάντ και τον Βλάση Καμπούρογλου.