Ανησυχία εκφράζει το ΑΚΕΛ για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Newsbomb

Ανησυχία από τις εξελίξεις στο Κυπριακό εξέφρασε ο γγ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, μετά και τη χθεσινή ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, των μελών του Εθνικού Συμβουλίου.

Ο κ. Κυπριανού, σε δηλώσεις του επέκρινε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να ωραιοποιήσει την κατάσταση, λέγοντας ότι οι κυβερνητικοί χειρισμοί χαρακτηρίζονται από προχειρότητα, έλλειψη συλλογικότητας και αντιφάσεις.

Ο γγ του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι όταν στη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου ο ίδιος εξέφρασε ανησυχία για τον όρο εξελικτική διαδικασία που χρησιμοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και ζήτησε διευκρινίσεις, ο κ. Αναστασιάδης εξήγησε ότι αφορά τη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ομόσπονδο κράτος.

Ο Άντρος Κυπριανού είπε ότι ανησυχεί γιατί ο όρος εξελικτική διαδικασία παραπέμπει σε τμηματική λύση του Κυπριακού.

Αναφερόμενος στο ίδιο σημείο, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, είπε ότι ο Πρόεδρος αναφέρθηκε σε μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ομόσπονδη Δημοκρατία.

Απαντώντας στις επικρίσεις του γγ του ΑΚΕΛ για το Κυπριακό, ο κ. Νεοφύτου σημείωσε ότι για μια ολόκληρη ζωή οι πολιτικοί στην Κύπρο είναι εγκλωβισμένοι σε υποσημειώσεις και κόμματα και θαυμαστικά στις λέξεις.

πηγη ΑΜΝΑ

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved