ΚΥΠΡΟΣ

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση Εθνικού Συμβούλιου στη Κύπρο

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση Εθνικού Συμβούλιου στη Κύπρο

Το Εθνικό Συμβούλιο είναι σε εξέλιξη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη για να συζητήσει τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τις προσπάθειες για επανέναρξη του διακοινοτικού διαλόγου.

Οι πολιτικοί αρχηγοί θα ενημερωθούν από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και για τα αποτελέσματα των επαφών που είχε την προηγούμενη εβδομάδα στο Λονδίνο.

Χθες, ΑΚΕΛ και ΕΥΡΩΚΟ δήλωσαν ότι θα προσέλθουν στη σημερινή συνεδρία του Εθνικού με συγκεκριμένες προτάσεις. Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού δήλωσε ότι το ΑΚΕΛ θα τοποθετηθεί ολοκληρωμένα και με συγκεκριμένο τρόπο, προφορικά στο Εθνικό Συμβούλιο.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Μιχάλης Γιωργάλλας είπε ότι το Ευρωπαϊκό Κόμμα θα καταθέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για συνολική ανασκόπηση του Κυπριακού και σχεδιασμό μιας νέας διεκδικητικής στρατηγικής με τη συνδρομή νομικών, διπλωματών και άλλων ειδικών.

Κομβικής σημασίας χαρακτήρισε τη σημερινή σύνοδο του Εθνικού ο Γραμματέας της ΚΕ της ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης και υπέδειξε ότι θα πρέπει να αποτελέσει αφετηρία μιας συζήτησης και διαβούλευσης για τη χάραξη μιας καινούργιας εθνικής στρατηγικής.

Διαβάστε επίσης

Συνεδριάζει την Παρασκευή το Εθνικό Συμβούλιο Κύπρου