Κυπριακό, οικονομία, ΑΟΖ στις επαφές Ομήρου στο Παρίσι

Newsbomb

Το Κυπριακό, θέματα οικονομίας με έμφαση στην απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο και θέματα ΑΟΖ ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης Claude Bartolone στο Παρίσι.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ο κ. Ομήρου μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι υπάρχει πλήρης στήριξη από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης σε ό,τι αφορά την στήριξη μιας λύσης του κυπριακού προβλήματος με μια και μόνη και αδιαίρετη κυριαρχία, μια διεθνή νομική προσωπικότητα, μια ιθαγένεια και τερματισμό της κατοχής και αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών του λαού μας .

Για τις εξελίξεις στην ΑΟΖ ο κ. Ομήρου είπε ότι συζητήθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας Κύπρου και Γαλλίας με δεδομένο ότι η γαλλική εταιρία TOTAL εμπλέκεται ενεργά στις έρευνες και στην προοπτική εκμετάλλευσης. Eπίσης ο κ. Ομήρου είπε ότι κατήγγειλε τις επιδρομικές ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και το γνωστό πρόσφατο επεισόδιο όπου εκδιώχθηκε το νορβηγικό ερευνητικό σκάφος το οποίο ενεργούσε για λογαριασμό της TOTAL.

Σύμφωνα με τον κ. Ομήρου, η θέση του Προέδρου της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης είναι ότι η Τουρκία για να έχει ευρωπαϊκό μέλλον πρέπει να αλλάξει συμπεριφορές και θα πρέπει πρώτα να συναινέσει σε λύση του Κυπριακού.

πηγη ΣΙΓΜΑ

Διαβάστε επίσης

Economist: «Σχέδιο Ομπάμα» και «συνομοσπονδία» στην Κύπρο

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved