ΚΥΠΡΟΣ

Κατάσχεση του οχήματος του Γενικού Εισαγγελέα στην Κύπρο

Κατάσχεση του οχήματος του Γενικού Εισαγγελέα στην Κύπρο

Στην κατάσχεση του αυτοκινήτου του Γενικού και Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα προχώρησαν δικαστικοί κλητήρες κατόπιν απόφασης δικαστηρίου.

Είχαν επίσης ένταλμα για κατάσχεση του αυτοκινήτου του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, Ρίκου Ερωτοκρίτου, ωστόσο λόγω της απουσίας του στο εξωτερικό το όχημα του δεν ήταν στη Γενική Εισαγγελία.

Οι κατασχέσεις έγιναν λόγω οφειλών του κράτους προς πολίτες για απαλλοτριώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κώστας Κληρίδης δεν έφερε καμία ένσταση αφού όπως ανέφερε πρόκειται για αποφάσεις δικαστηρίου.

Κληρίδης: Πρόκειται για εξευτελισμό του κράτους και των θεσμών

Σε δηλώσεις του μετά την κατάσχεση, ο Γενικός Εισαγγελέας είπε ότι η εκτέλεση μιας δικαστικής απόφασης, με την κατάσχεση και πώληση περιουσίας που ανήκει στον εξ αποφάσεως οφειλέτη, είναι αναπόσπαστο μέρος της δικαστικής διαδικασίας. Μίλησε ωστόσο για εξευτελισμό του κράτους και των θεσμών.

Στην παρούσα περίπτωση, πρόσθεσε, είχε εκδοθεί εναντίον του κράτους δικαστική απόφαση για την αξία ακινήτου του αιτητή για ακίνητό του που είχε απαλλοτριωθεί για σκοπούς του Υπουργείου Παιδείας. Το ποσό της απόφασης, συνέχισε, δεν καταβλήθηκε από το κράτος, ακολούθως και λόγω της οικονομικής στενότητος, ανακλήθηκε η απαλλοτρίωση, όμως η δικαστική απόφαση είναι εκεί και θα μπορούσε να εκτελεστεί.

«Ο Γενικός Εισαγγελέας σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούσε να παρέμβει στην δικαστική αυτή διαδικασία, η οποία παρουσιάζεται να γίνεται προς ικανοποίηση δικαστικής απόφασης» είπε.

Όσον αφορά τους λόγους, συνέχισε, επελέγη αυτή η περιουσία, αυτό είναι θέμα των επιδοτών και του αιτητή. «Μπορώ όμως να πώς ότι πραγματικά πρόκειται για εξευτελισμό του ίδιου του κράτους, των οργάνων του και των θεσμών».

Ερωτηθείς πως μπορεί να αποτραπεί αυτός ο εξευτελισμός και να μην επαναληφθεί, ο Γενικός Εισαγγελέας ανέφερε ότι είχαν γίνει κατά καιρούς συσκέψεις γι’ αυτό το θέμα, ώστε να εξευρεθούν τρόποι να μπορέσει το κράτος να αντιμετωπίσει το κράτος κάποιες τρέχουσες υποχρεώσεις του που έχουν δημιουργηθεί. Έγιναν εισηγήσεις, είπε, και για τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας, αλλά δεν λήφθηκε κανένα μέτρο ακόμη.

Ερωτηθείς πώς θα πάει σπίτι του, ο κ. Κληρίδης απάντησε: «πεζός. Πεζή ερώτηση, πεζός θα πάω σπίτι μου».

Να σημειωθεί ότι το αυτοκίνητο του Γενικού Εισαγγελέα παρέλαβε ρυμουλκό έξω από την Νομική Υπηρεσία, αφού ο οδηγός είχε πάρει όλα τα προσωπικά αντικείμενο από αυτού του Κώστα Κληρίδη και παρέδωσε τα κλειδιά.

πηγη ΣΙΓΜΑ

Διαβάστε επίσης

Δολοφονία ο θάνατος Ελληνίδας στην Κύπρο