ΚΥΠΡΟΣ

Δολοφονία ο θάνατος Ελληνίδας στην Κύπρο

Δολοφονία ο θάνατος Ελληνίδας στην Κύπρο

Νέα τροπή πήρε η υπόθεση θανάτου 30χρονης γυναίκας από την Ελλάδα το 2012 στη Δερύνεια, κοντά στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο σύζυγός της και να παραδεχθεί ότι τη δολοφόνησε.

Τον Μάρτιο του 2012 η 30χρονη είχε βρεθεί νεκρή στο κρεβάτι της στο διαμέρισμά της, όπου ζούσε με τα τρία ανήλικα παιδιά της. Οι Αρχές είχαν αποφανθεί αρχικά ότι ο θάνατος της είχε προκληθεί από εισπνοή καπνού, ύστερα από πυρκαγιά.

Η οικογένειά της στην Ελλάδα ζήτησε νέα ιατροδικαστική γνωμάτευση από επιστημονικό κέντρο του Λονδίνου, το οποίο διαπίστωσε ότι ο θάνατος δεν προήλθε από εισπνοή καπνού, αφού στην τραχεία και στο λάρυγγα της νεκρής δεν υπήρχε αιθάλη.

Σύμφωνα με το βρετανικό επιστημονικό κέντρο, η αιτία θανάτου ήταν ασφυξία από πνιγμό. Στο πρόσωπο της κοπέλας εντοπίστηκαν θλαστικά τραύματα και εκχυμώσεις.

Ο 33χρονος εν διαστάσει σύζυγος της, Έλληνας ομογενής, συνελήφθη και φέρεται να παραδέχθηκε τη διάπραξη του φόνου.

Σήμερα παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο Αμμοχώστου, το οποίο εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησής του. Στην κατάθεσή του ανέφερε ότι χτύπησε και στραγγάλισε τη σύζυγο του και στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο κρεβάτι της.

Τα τρία παιδιά του ζεύγους έχουν τεθεί υπό τη φροντίδα του Τμήματος Ευημερίας.

Διαβάστε επίσης:

Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση του Κύπριου υπουργού Άμυνας