ΚΥΠΡΟΣ

Στη φυλακή οι Κύπριοι κατηγορούμενοι για σεξουαλική κακοποίηση

Στη φυλακή οι Κύπριοι κατηγορούμενοι για σεξουαλική κακοποίηση

Στις Κεντρικές Φυλακές οδηγήθηκαν σήμερα οι Νίκος Νικολάου 35 χρόνων από την Ορόκλινη και Κωνσταντίνος Λευκαρίτης 57 χρόνων επιχειρηματίας από τη Λάρνακα, ύστερα από την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας να παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι τη δίκη τους ενώπιον του Κακουργιοδικείου, που έχει οριστεί για τις 30 Μαΐου 2014.

Η Πρόεδρος του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας Αλεξάνδρα Λυκούργου, ανέγνωσε σήμερα την απόφαση της στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν σωρεία κατηγοριών που αφορούν σε αδικήματα κατά των ηθών». Επί πλέον ο Νικολάου αντιμετωπίζει κατηγορίες που αφορούν σε αδικήματα που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή ή την υγεία προσώπου και σε αδικήματα εναντίον της περιουσίας.

Η κ. Λυκούργου πρόσθεσε πως οι δύο κατηγορούμενοι διώκονται για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος της σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανήλικης, για σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών, και για διαφθορά ανήλικης γυναίκας. Επιπλέον ο Νικολάου διώκεται για παροχή βοήθειας σε έτερον κατά τη διάπραξη του αδικήματος της διαφθοράς ανήλικης γυναίκας, για απαγωγή, για βιασμό, για επίθεση η οποία προκαλεί πραγματική σωματική βλάβη, για επίθεση με σκοπό τη κλοπή, για ληστεία και για εκμετάλλευση πόρνης.

Διαβάστε επίσης

Στο σκαμνί οι δύο ύποπτοι για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων