ΚΥΠΡΟΣ

Μπάιντεν σε Αρχιεπίσκοπο Κύπρου: Θα βοηθήσω στο Κυπριακό

Μπάιντεν σε Αρχιεπίσκοπο Κύπρου: Θα βοηθήσω στο Κυπριακό

Ετοιμος να συμβάλει στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού, δηλώνει ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, όπως είπε σε κατ' ιδίαν συνάντηση που είχε με τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της επίσκεψης του Αμερικανού αξιωματούχου στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο, όπου συναντήθηκε με τους ηγέτες των θρησκευτικών ομάδων της Κύπρου, περιλαμβανομένου και του μουφτή των Τουρκοκυπρίων.

Ο κ. Χρυσόστομος δήλωσε, μετά τη συνάντηση, πως τόνισε στον Αμερικανό αντιπρόεδρο ότι η λύση δεν πρέπει να είναι ετεροβαρής, αλλά αμφοτεροβαρής και όσο το δυνατόν πιο δίκαια.

Όπως ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος, ο κ. Μπάιντεν τον ενημέρωσε ότι έχει φιλικές σχέσεις με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν και πως θα προσπαθήσει να φανεί χρήσιμος γιατί επιθυμεί μια σωστή λύση του Κυπριακού.

«Τα πράγματα δεν είναι ρόδινα, αλλά όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε, ώστε στον τόπο μας επιτέλους να βασιλεύσει η ειρήνη και η αγάπη» είπε ο κ. Χρυσόστομος.

Ο αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε, επίσης, η κινητοποίηση που παρατηρείται στο Κυπριακό από τον διεθνή παράγοντα να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος.

Δείτε στο βίντεο του ΣΙΓΜΑ TV την υποδοχή του Μπάιντεν στη Κύπρο.

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη οι επίσημες επαφές του Τζο Μπάιντεν στη Κύπρο