ΚΥΠΡΟΣ

Κυπριακό: Θέσεις επί όλων των θεμάτων ζήτησε ο Αναστασιάδης από τον Έρογλου

Κυπριακό: Θέσεις επί όλων των θεμάτων ζήτησε ο Αναστασιάδης από τον Έρογλου

Τρίτη φάση συνομιλιών και πάρε-δώσε δεν πρόκειται να υπάρξει, εάν η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν καταθέσει τις θέσεις της επί όλων των πτυχών του Κυπριακού και δεν αναζητηθούν συγκλίσεις.

Αυτό ξεκαθάρισε χθες στον Ντερβίς Έρογλου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, καλώντας τον να ανοίξει τα χαρτιά του και στα κεφάλαια του εδαφικού και του περιουσιακού.

Ωστόσο, σήμερα ο Έρογλου δήλωσε ότι υπάρχουν διαφορές στις προτάσεις που καταθέτουν στο τραπέζι των συνομιλιών οι δύο πλευρές αλλά και ότι καταβάλλεται προσπάθεια για να υπάρξουν συγκλίσεις.

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ένωσης Επιμελητηρίων και Εμπορικών Συναλλαγών της Τουρκίας (TOBB), και αναφερόμενος στη σημερινή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο κ. Έρογλου δήλωσε ακόμη ότι η διαδικασία των συνομιλιών εισέρχεται στη δεύτερη φάση.

Όπως μεταδόθηκε από τα κατεχόμενα η αντιπροσωπεία της TOBB με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Ριφάτ Χισαρτσικλίογλου συναντήθηκε με τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, τη λεγόμενη πρόεδρο της ψευδοβουλής Σιμπέλ Σιμπέρ, τον ψευδοπρωθυπουργό Οζκάν Γιορκαντσίογλου και το λεγόμενο υπεξ Οζντίλ Ναμί.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ο Χασάν Χισαρτσικλίογλου είπε ότι η διοργάνωση μιας συνόδου με τη συμμετοχή των Επιμελητηρίων της Τουρκίας, της Ελλάδας και της Κύπρου η οποία συζητείται εδώ και 8 χρόνια, κατέστη δυνατή σήμερα το πρωί και εξέφρασε την πεποίθηση ότι τέτοιες δραστηριότητες συμβάλουν στην ειρήνη στην περιοχή.

Η λεγόμενη πρόεδρος της ψευδοβουλής είπε ότι οι Τ/κ θέλουν ειρήνη στην Κύπρο και στην περιοχή και υπογράμμισε τη σημασία της λύσης του Κυπριακού.

Πηγή: Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ»

Διαβάστε επίσης

Κυπριακό: «Δύσκολη» η συνάντηση Αναστασιάδη – Έρογλου