ΚΥΠΡΟΣ

Το χαλούμι πάει...Βρυξέλλες

Το χαλούμι πάει...Βρυξέλλες

Επιστολή έστειλαν οι Αγροτικές Οργανώσεις προς τον Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, με την οποία χαιρετίζουν την κατάθεση του φακέλου για το χαλούμι, στις Βρυξέλλες.

Σε ανακοίνωσή τους, οι Αγροτικές Οργανώσεις αναφέρουν ότι στην επιστολή τους εκφράζουν την ικανοποίησή τους, γιατί ένα θέμα που ταλαιπώρησε αρκετά χρόνια τους κτηνοτρόφους έφτασε στο τέλος του.

"Δηλώνουμε για μια ακόμα φορά πως στηρίζουμε τις προσπάθειες που γίνονται από το Υπουργείο σας και εσάς προσωπικά για κατοχύρωση του εθνικού μας προϊόντος ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και θα σταθούμε συμπαραστάτες σας στη δύσκολη αυτή προσπάθεια", γράφουν στην επιστολή.

Επίσης, αναφέρουν πως "οι κτηνοτρόφοι περνούν σήμερα δύσκολες μέρες, γι' αυτό χρειάζεται άμεσα ή λήψη και η εξαγγελία ουσιαστικών μέτρων που θα βοηθήσουν αφενός στην συνέχιση του επαγγέλματος τους και αφετέρου να μπορέσουν να προσαρμοστούν με επιτυχία στις νέες συνθήκες που θα δημιουργήσει στον κλάδο η κατοχύρωση του χαλουμιού ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης".


Πηγη ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης

Οι ελιές Καλαμών στην κορυφή των εξαγωγών