Αρχιεπίσκοπος: Όχι στο νομοσχέδιο – Επαναδιαπραγμάτευση μνημονίου τώρα

Newsbomb

Όχι στο νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις λέει ο Αρχιεπίσκοπος και καλεί τα κόμματα σε κοινό μέτωπο, να στραφούν στις Βρυξέλλες και να επαναδιαπραγματευτούν το μνημόνιο με τους δανειστές.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «22 άτομα ή εταιρείες ή οργανισμοί χρωστούν 6 δις, η Κεντρική τράπεζα γνωρίζει επακριβώς ποιος έχει βγάλει χρήματα στο εξωτερικό». «Θέλω», τόνισε, «να πιστεύω ότι οι 22 οργανισμοί έχουν βγάλει χρήματα, να τους υποχρεώσουν να τα φέρουν πίσω».

Ο Προκαθήμενος της εκκλησίας, λέει όχι στη ψήφιση του νόμου για τις εκποιήσεις και διερωτάται πως θα πληρώσουν, όσοι έχασαν εργασία, αλλά και επιχειρήσεις. «Δε θα χαθεί η τράπεζα αν τους δώσε πέντε και έξι και εφτά χρόνια, να δώσουν χρόνο να βρουν δουλειά να εργαστούν, να μπουν χρήματα στη τσέπη τους και τότε να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους».

Έχουν γίνει λάθη, υποδεικνύει ο Αρχιεπίσκοπος και καλεί τα κόμματα σε συστράτευση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να μεταβούν στις Βρυξέλλες και να διεκδικήσουν επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου με την τρόικα, όπως έκαναν άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία.

«Αν με προσκαλέσουν», πρόσθεσε, «θα έρθω κι εγώ. Να πάμε όλοι στην Ευρώπη και πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε και δε χρειάζονται ούτε νομοσχέδια να κατασκευάζουμε, ούτε νόμους να ψηφίζουμε».

«Αρνητικές οι εξελίξεις στο κυπριακό»

Στο Κυπριακό ο Προκαθήμενος της εκκλησίας της Κύπρου διαβλέπει αρνητικές εξελίξεις, με κριτήριο τις φιλοδοξίες του Ταγίπ Ερντογάν. «Αυτός θέλει να γίνει σουλτάνος. Αυτός έχει απογειωθεί. Δε νομίζω να προσγειωθεί και να δει στην πραγματική διάσταση το πρόβλημα μας. Αυτοί φωνασκούν καθημερινά, μας καλούν να δούμε τις πραγματικότητες».

Οι τούρκοι, κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος, θέλουν δύο χωριστά κράτη και κανένα χέρι στην Κύπρο δεν θα υπογράψει τέτοια λύση.

Διαβάστε επίσης:

Κρατείται και απολογείται αύριο ο οδηγός του ΟΑΣΘ που παρέσυρε 70χρονο

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για την Αμφίπολη!

Θα τα χάσετε: Το πλωτό παλάτι του Αμπράμοβιτς στην Κέρκυρα (pics)

Θρηνεί η Κως: «Έσβησε» εξάχρονο αγοράκι

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved