ΕΤΕπ: Ενδιαφέρον για Τερματικό και ανοικοδόμηση Αμμοχώστου

Newsbomb

Ενδιαφέρον για την κατασκευή του τερματικού και την ανοικοδόμηση της Αμμοχώστου, εφόσον λυθεί το κυπριακό, εκφράζει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), κλιμάκιο της οποίας βρίσκεται στην Κύπρο για υπογραφή συμφωνιών για κρατικές εγγυήσεις στις Τράπεζες Κύπρου και Ελληνική.

O Πρόεδρος Αναστασίαδης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ, το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από θέματα ενεργείας.

Η ΕΤΕπ ενδιαφέρεται να χρηματοδοτήσει ακόμη και όλη την κατασκευή του τερματικού στο Βασιλικό διότι η Ευρώπη ανησυχεί ιδιαίτερα εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης. Η ΕΤΕπ θεώρει ότι η χρηματοδότηση για την κατασκευή του τερματικού δεν θα είναι μονό επένδυση για την Κύπρο αλλά για ολόκληρη της ΕΕ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο πρόεδρος της ΕΤΕπ επανέλαβε τη θέση ότι σε περίπτωση λύσης του κυπριακού, η τράπεζα είναι έτοιμη να βοηθήσει στις προσπάθειες ανοικοδόμησης της Αμμοχώστου.

Η συνάντηση Αναστασιάδη-Χόγιερ, άρχισε λίγο μετά τις 9.00πμ, διήρκεσε περίπου 45 λεπτά και ολοκληρώθηκε χωρίς δηλώσεις.

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ

Διαβάστε επίσης

Συμφωνία πώλησης του δανειακού χαρτοφυλακίου της Τράπεζας Κύπρου στη Βρετανία

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved