ΚΥΠΡΟΣ

Συνεχίζει τις απειλές κατά της Κύπρου η Τουρκία

Συνεχίζει τις απειλές κατά της Κύπρου η Τουρκία

Δηλώνει με περίσσιο θράσος ότι θα συνεχίσει τις έρευνες για φυσικό αέριο στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε ύστερα από μαραθώνια συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας υπό τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρεται ότι η Τουρκία θα λάβει με αποφασιστικότητα κάθε αναγκαίο μέτρο για την προστασία των συμφερόντων και των δικαιωμάτων της εντός της δικής της υφαλοκρηπίδας και ως εγγυήτρια δύναμη στις περιοχές όπου η λεγόμενη Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου την εξουσιοδότησε.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας στην ιστορία της Τουρκίας. Κράτησε 10 ώρες και 20 λεπτά. Η αναφορά στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο που αφορά την Κύπρο ήταν το τρίτο θέμα στην ανακοίνωση. Το πρώτο θέμα ήταν η κοινότητα Φετουλάχ Γκιουλέν και το δεύτερο η δράση του κουρδικού κόμματος στην Τουρκία.

Την ίδια ώρα, τρεις έως τέσσερις συμφωνίες στρατιωτικού περιεχομένου αναμένεται να υπογράψει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα. Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου, ο πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο, Stanislav Osadchiy, ανέφερε ότι προετοιμάζονται επίσης συμφωνίες και σε άλλους τομείς, όπως είναι ο πολιτισμός.

Σχετικές ειδήσεις