ΚΥΠΡΟΣ

Συναγερμός στην Κύπρο - Σενάρια αεροπειρατείας από τζιχαντιστές

Συναγερμός στην Κύπρο - Σενάρια αεροπειρατείας από τζιχαντιστές

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται οι κυπριακές αρχές στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, ύστερα από πληροφορία που ανέφερε ότι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σκοπεύουν να κάνουν αεροπειρατεία από την Κύπρο.

Σύμφωνα με την πληροφορία που διαβιβάστηκε από ξένες μυστικές υπηρεσίας, στόχος θα είναι αεροσκάφη που πραγματοποιούν πτήσεις από την Κύπρο, τα οποία θα οδηγηθούν στη Συρία ή το Ιράκ, σε αεροδρόμια που ελέγχει το ISIS.

Το σχέδιο προβλέπει ότι οι επιβάτες θα κρατηθούν ως όμηροι, προκειμένου οι τρομοκράτες να απαιτήσουν τον τερματισμό της χρήσης των βρετανικών βάσεων, από τις οποίες η RAF διενεργεί επιθέσεις με αεροσκάφη ενάντια σε θέσεις του ΙΚΙΛ σε Ιράκ και Συρία.

Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας της Κύπρου ανέφεραν ότι το τελευταίο διάστημα λαμβάνονται διάφορες πληροφορίες, που αφορούν πιθανή δράση τζιχαντιστών στην Κύπρο.

Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος Τύπου της Κυπριακής Αστυνομίας.

Στο πλαίσιο αυτό γίνονται αυστηροί έλεγχοι σε Ευρωπαίους υπηκόους αραβικής καταγωγής, οι οποίοι φθάνουν στην Κύπρο χωρίς προφανή σκοπό, που να δικαιολογεί το ταξίδι τους.

Υπάρχουν επίσης πληροφορίες ότι κάποιοι εξ αυτών επιχειρούν να περάσουν στα κατεχόμενα και από εκεί στην Τουρκία, για να καταλήξουν στη Συρία.

Πηγή: politis-news.com

Σχετικές ειδήσεις